Нашите „добри“ съюзници от САЩ искат да се бият срещу Русия до последния българин!

България отблизо

Бившият министър на отбраната на САЩ Марк Еспър заяви, че САЩ трябва да разположат повече войски край Черно море в България и Румъния, предаде Ройтерс.

Тяхната цел била да отразят потенциална агресия от страна на Русия на фона на засилващо се напрежение между Москва и Вашингтон.
Еспър, който сега е преподавател в Института „Маккейн“ за международно лидерство в Аризонския университет, „мисли, че трябва да продължим да се опълчваме на Русия и да се опитваме да се противопоставяме на тяхното лошо поведение“.

Вашингтон трябвало да се стреми да успокои европейските съюзници и да подсили НАТО с разполагането на още военни сили, на места като Румъния и България, ако не на постоянна, то на ротационна база“, каза Еспър в интервю за Ройтерс във вторник.

Любопитното е, че на фона на тези войнствени заявления, вчера президентът на САЩ Джо Байдън помоли руския си колега Владимир Путин да се срещнат, за да поговорят за намаляване на напрежението край границата на Украйна. Това на практика означава, че американците изобщо нямат намерение да воюват самостоятелно с Русия. Не за друго, а защото това може да означава незабавна гибел за тях.

Затова добричките американци поставяха марионетни режими в Украйна, и ту ги подтикваха, ту ги принуждаваха да воюват с Русия. Но май вече украинците, желаещи да умират за славата на САЩ намаляха до такава степен, че президентът им Зеленски се принуди да моли Путин за среща, защото иначе обикновените украинци може и да го линчуват.

Затова, след като пушечното месо в Украйна е на изчерпване, добрите от САЩ решиха да включат България и Румъния в месомелачката. Затова бившият министър на отбраната на САЩ иска да се увеличат военните контингенти в нашата страна и в Румъния. Понеже на хората от Капитолия еднакво не им пука както за техните войници, така и за нас и румънците. За добрите от Белия дом, ние не сме държава, а просто място, откъдето да продължат да заплашват Русия с ядрени ракети. И войната да се води далеч от Аверика, на наша и на румънска територия. До последния българин и румънец.

Въпросът е дали евентуалното правителство на Слави Трифонов ще се съгласи България да стане територия на нови битки срещу Русия, и дали ще ни вкара във война с нашите освободители и кръвни братя от Руската федерация.

Има и още един въпрос. Дали ние ще се съгласим да сме поредните „гладиатори“, които ще умират за славата на САЩ?!

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *