Наш експерт международник: След пандемията Китай изритва САЩ и става световен лидер, заедно с Русия!

България отблизо

След пандемията от коронавирус Китай ще стане световен лидер.

Това каза за обзора на деня „Това е България“ на Радио „Фокус“ Боян Чуков, експерт по международна сигурност.

Той обясни, че азиатската държава измества САЩ от сцената, а този процес се развива успоредно с вътрешни разделения в Европейския съюз и НАТО. Чуков добави, че Федералният резерв на САЩ е отпечатал 1,5 трилиона долара, които да бъдат предоставени на множество централни банки в Европа и в Япония, но това няма да може да продължи.

„Големият конфликт между САЩ и Китай беше на 16 февруари 2020 г., когато китайците отказаха да предоставят реални стоки, които съществуват в реалния свят, срещу доларите, които печата Федералния резерв на САЩ. Китайците поискаха да им се плаща с реални вещи и реални стоки. При което, разбирате, че цялата предишна схема, която работеше, се срути“, посочи експертът по международна сигурност.

Боян Чуков каза още, че след пандемията либерализмът, който е заложен в основата „колективния Запад“, ще бъде подложен на преразглеждане.

„Погледнете само по какъв начин еволюира френския президент Макрон, който преди няколко месеца говореше срещу националистите, говореше срещу традиционалистите, а в момента заявява, че нацията е единствената основа, на която да се защитят правата на френските граждани“, допълни той.

Какво всъщност ни казва проф. Боян Чуков? 

Ами казва ни, че Китай ще си отмъсти на САЩ след тази вирусна епидемия. И ще осъществи на практика своето световно лидерство. Но понеже не може да противостои сам на американците, със сигурност ще потърси помощта на Русия.

Защото комбинацията Русия – Китай е зловеща за САЩ. А след тази зараза, на която бяха подложени китайците и света, тази комбинация ще стане лостът, който ще преобърне стария ред и ще установи нови, справедливи и взаимноизгодни за държавите отношения в света.

Всъщност, проф. Чуков ни казва, че хегемонията на САЩ ще приключи катастрофално. И светът ще създаде нова хармония, която да отговаря на интересите на всички, а не само на една страна.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *