Нинова с гневен призив: Спрете парите за частните болници!

България отблизо
Частни и държавни болници да се приведат към еднакъв режим на работа, а ако частните здравни заведения откажа, НЗОК да спре парите, които отиват към тях.

Всички мерки, които управляващите предложиха във връзка с обявеното извънредно положение у нас липсват като текст в законопроекта, който трябва да бъде гласуван в Народното събрание, заяви пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

В момента частните болници приемат само пациенти по скъпи клинични пътеки и отказват да лекуват хора със съмнения за коронавирус. Гонят ги направо от вратата и ги пренасочват към държавните, където няма легла и персоналът се задъхва. Тогава защо Касата изобщо ги финансира?

 

В закона липсва и заявеното вчера от финансовия министър Владислав Горанов за това, че държавата ще поеме 60% от възнагражденията на работещите в засегнатите от мерките фирми.

 

“Пише, че при отпуски, неплатени при това, работодателят е длъжен да плати 50% от възнагражденията, а не държавата. Ето го противоречието“ обясни Нинова.

 

Припомняме, че в Народното събрание предложението за въвеждане на извънредно положение получи подкрепата на 201 от общо 240 народни представители.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *