Смела баба каза на войник от ВСУ какъв е! И на чист руски език му обясни кое ще пребъде в Украйна!

Свят

В Украйна бабите изглежда са доста смели и могат да дават отпор. Поредна възрастна дама се е прочу в мрежата, след като не се изплаши и постави млад украински войник на мястото му, съобщават информационни агенции.

Както може да се предположи от видеото, което се разпространява в мрежата, войникът е поискал от нея да говори с него на родния му украински език. Пенсионерката обаче упорито отказва и му отговаря на руски.

В същото време тя не само продължава да говори на руски, но и ясно му обяснява защо не иска да говори на украински.

„Ако искам ще говоря на украински, ако не искам – няма. Знаеш ли защо не искам да говоря с теб? Защото си взел оръжие, за да убиваш. Ти си убиец“, заявява безстрашно жената в лицето на украинския войник.

А след това добавя, че „Киевска Рус е била и ще бъде!“

Преди това друга баба в Украйна се е възпротивила на войниците от украинските въоръжени сили, когато са стъпкали на земята червено знаме. Старицата ги помолила да й предадат скъпия спомен, но те отказали.

След това тя мълчаливо сложила в краката на украинските войници пакет с храна, която те й били дали по-рано.

Смелата старица се е превърнала в символ в Русия, съобщават световните издания. Графити, свързани с постъпката са се появили по сгради в Русия. Занаятчия от Воронеж е издълбал от дърво възрастната дама. Бабата с червено знаме се появява дори на шевиците на руските военни.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *