петък, март 29, 2024
Начало > Свят > Неочаквано и знаково: Путин събира Съвета за сигурност на Русия заради Украйна!

Неочаквано и знаково: Путин събира Съвета за сигурност на Русия заради Украйна!

Свят

В четвъртък руският президент Владимир Путин ще проведе среща с постоянните членове на Съвета за сигурност на Русия и серия от международни телефонни разговори, съобщи говорителят на президента Дмитрий Песков.

„Днес Путин работи в Ново Огарьово. Предстои провеждането на редица международни телефонни разговори. По-късно през деня е насрочена среща с постоянните членове на Съвета за сигурност.“

Не е изключено встъпителните думи на президента да бъдат излъчени на живо по телевизията, намекна Дмитрий Песков.

Едновременно с това се очаква вторият тур на преговорите между Русия и Украйна да стартира днес, в 14 часа, на територията на Брестка област в Беларус – в района между Брест и Гродно.

Не е изключено тази извънредна активност да е последния опит на Путин и Русия да вразумят радикалите в Украйна и Запада, за да се постигне по-бързо решение на кризата. Москва просто дава последен шанс на Киев и Вашингтон да се спре стихията на разрушението. Но дали ще се случи това сега зависи от Запада. По простата причина, че Кремъл вече посочи своите червени линии, заради които води и войната в Украйна.

И ако Западът отново не се съобрази с тях, тогава вероятно войната ще приключи бързо и болезнено за киевската власт.

Тази сутрин водещия украинската делегация Давид Арахамия – лидер на фракцията на партия „Слуга на народа“, съобщи за промяна на мястото на срещата, но след това очевидно руската страна уточни, че става дума не за ново място, а за логистиката на украинците, които идват от Киев през Полша.

Преговорите ще се водят в същия състав, в който се проведоха и на първия тур – в „Дома на рибаря“ на беларуско-украинската граница.

Руската делегация се води от Владимир Мединский, помощник на президента на Русия, украинската – от Арахамия, а в състава й влизат министърът на отбраната Олексий Резников, Михайло Подоляк – съветник на президента на Украйна и още пет души.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *