Неочакван обрат: Ето коя партия може да стане втора политическа сила!

България отблизо

Икономическата ситуация предполага, че кабинет трябва да се направи. Всяка претенция като „аз няма да съм с този“ и „аз няма да съм с онзи“ изглежда като глупава прищявка. Това заяви политологът Димитър Ганев пред Нова тв. 

 

„Единствената възможност за динамика при ГЕРБ е свързана с електоралната активност. При една много ниска избирателна активност, техният вот ще има по-голяма тежест. При „Продължаваме промяната“ (ПП) в последните месеци виждаме ерозия“, обясни той.

„Ако си спомняте ПП през май месец беше 18%. След излизането на „Има такъв народ“ (ИТН), те успяха да възстановят част от процентите си в рамките на този месец. Те не успяха да превърнат това в тренд и пак имаше спад. Имаше моментно надуване, което сега се връща към нивата от май месец“, каза още Ганев.

Той обясни, че ПП са били сложна електорална единица на последните избори.

Президентът Румен Радев няколко пъти ги подкрепи непряко в рамките на кампанията. Сега няма как да стане това“, допълни политологът.

„При „Възраждане“ може да има изненада. Ние сме предупреждавали неведнъж за това. При тях може да има скрит вот от хора, които не споделят, че биха гласували за тях.

Симпатизантите им са част от една контракултура. Екстравагантни хипотези са тези, че могат да станат втора политическа сила. Ако ПП продължат с ерозията си, а „Възраждане“ правят силна кампания, при един спад на ПП е възможно да се стигне до близки позиции“, каза още Ганев.

Според него при ИТН има дефицит на политическо съдържание.

„Това, което е останало в ИТН, са основно феновете на г-н Слави Трифонов. Те не са малко и това може да ги доведе до парламентарно представителство, но няма да има човек до 2 октомври, който категорично да каже дали това ще стане“, обясни Ганев.

Той обяви Стефан Янев за основна заплаха за БСП и „Възраждане“.

„През май „Български възход“ беше 7,5%. Този месец обаче е малко над 4% и ако не дръпнат юздите, може да нямат представителство в НС“, заключи той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *