Нещо СТРАШНО става със ЗАПАДНИЯ елит! ЗАПЛАХАТА удря и Борисов! Вижте!

Свят

От няколко години западният елит вече не говори с един и същи глас. Това се случи след като САЩ въведоха първите санкции срещу Русия.

Всичко щеше да е разбираемо, ако ставаше дума за обикновени разногласия и спорове между елитите на отделните държави в ЕС. Но различията се изостриха до такава степен, че се превърнаха в диаметрално противоположни мнения.

Нека си припомним, че дори страни като Унгария, Полша, Чехия, Австрия, които бяха най-големи привърженички на членството в ЕС и НАТО, сега искат да избягат и от двата западни съюза.

Противоположни мнения и политически движения се появиха дори в страни като Франция и Германия. „Националният фронт“ на Марин льо Пен и немската „Алтернатива за Германия“ разтърсиха, и продължават да разтърсват здраво, глобалистичния западен елит, в самото му сърце.

Брюксел чак започна да въвежда глоби и процедури по отнемане правото на глас на Унгария и Полша, понеже техните лидери на приемат чиновническия диктат на ЕС в тяхната политика.

Най-ярък пример за такова пълно отричане на западните съюзи ЕС и НАТО, стана дейността на новото италианско коалиционно правителство, доминирано от политическите партии „Лигата на Севера“ и Движението „Пет звезди“. Лидерите на тези партии, които контролират днешното правителство на Ботуша, декларираха, че ще изхвърлят еврото и ще напуснат ЕС, ако Брюксел продължава да се меси в политиката на страната. Наскоро италиански генерал пък заяви, цитиран от politpuzzle.ru, че държавите, които искат да станат нови членове на НАТО и ЕС, всъщност се съгласяват да бъдат техни роби.

Подобни са настроенията в Испания, Португалия и други страни-членки на ЕС и НАТО.

На същото мнение е и главният редактор на немското издание World Economy, Александър Сосновски. Той смята, че процесът на разпад на западния елит е започнал, след като Крим, по волята на народа, се присъедини към Русия. Защото, според него, именно тогава Руската федерация е завоювала за себе си статуса на свръхдържава.

Няколко са факторите, според Сосновски, които   бележат крушението на западния елит. Първият е промените през последните 25 години, когато ЕС и НАТО започнаха неконтролируемо да се разширяват на изток. И се опитваха да „внедряват“, току що измислените от тях, западни „ценности“, заедно с онова, което те наричат “демокрация“ сред страните от Източна Европа и бившия Съветски съюз.

На фона на тази тяхна бясна „дейност“, само Русия стоеше гордо изправена. Недостъпна и недосегаема за „омайващите песни“ на западните сирени. И спокойно преминаваше, между настръхналите срещу нея, брюкселски Сцила и Харибда.

На всичко отгоре, тази „опърничава“ Русия, държеше здраво за традиционните общочовешки ценности, в противовес на новоизмислените от Вашингтон и Брюксел западни словоблудия. Така Руската федерация, съвсем неочаквано за Запада, придоби статута на свръхдържава, с която всички трябваше да се съобразяват.

Вторият ключов фактор, който бележи рухването на западния елит, бе силното му желание да се представи за единствен „идеолог на съвременния свят“. Но…“идеологията“ му бе прекалено опростена. И хората я разгадаха веднага. Западът поставя на първо място парите. Те заменят и морала, и справедливостта, и свободата. С две думи – заменят всичко!

Само че светът не искаше да промени своя изконен морал, и справедливостта, и свободата си, заради зелените хартийки. За Запада тези хартийки бяха цел. За хората по света бяха само средство. Така „идеологията“ на Запада също се продъни и загуби своята привлекателност в очите на народите.

А започналите в западния елит промени, днес продължават на пълна скорост. И в най-близко време, смята Александър Сосновски, ние ще станем свидетели на крушението на днешните глобалистки западни елити. Ще станем свидетели и на раждането на новия европейски елит, заедно с възникването на новите центрове на сила в Европа и света.

Хубавото е, че заедно с изчезването на стария глобалистки елит на Запад, ще изчезнат и неговите креатури в България. И нека Борисов и ГЕРБ по-скоро да си търсят нови убежища. Защото в България няма да намерят място, където да се скрият от народния гняв.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *