Не знам дали Слави е дебелокож, но знам, че…

България отблизо

Проблемът е, че рискуваме да изморим българските граждани. Това заяви в ефира на „Лице в лице“ по bTV съпредседателят на ДБ ген. Атанас Атанасов.

„Стигна се до третия мандат, защото това е конституционна процедура. Неясно е защо не беше реализиран първият мандат. Каквото се е случило – случило се е. Не сме предали ИТН, защото нищо не сме им обещали. Дали сме дума само на българите, гласували за нас, че ще изпълним обещанията си“, добави той.

Срещата с ИТН мина в разумен тон. Техните кандидат-министри и премиер не ни говореха нищо. Искаме да сме сигурни, че хората, които ще влязат в изпълнителната власт имат качества“, каза Атанасов.

По думите му ДБ е готова да направи всичко, за да отговори на очакванията на избирателите. „Не сме съгласни обаче да подкрепим правителство, което ще зависи от ГЕРБ или от ДПС“, добави политикът.

Той анонсира, че ДБ е готова да се направи споразумение между останалите 4 сили и да се реализира третият мандат на президента.

Според него най-важно е от ИТН да се върнат на масата на преговорите.

„Мисля, че би могло да се направи компромис и от всички останали. Например от ИТН да посочат кандидата за министър-председател, стига да не е някой от предишните им решения“, каза той.

По думите му премиер трябва да е човек с опит, който умее да прави компромиси и знае как да подхожда в рискови ситуации.

„Човек като Ива Митева може да оглави правителство с качествата, които има. Дали тя или човек с нейните качества е приемлив вариант“, каза Атанасов.

Той призна, че е приятно изненадан от твърдостта на Янаки Стоилов.

Атанасов се обяви против варианта „избори 2 в 1“, защото така избирателят ще се разфокусира и трудно ще прецени кои послания за кой вот да слуша. „Това не е добър изход от ситуацията“, категоричен е той.

„Не знам дали Слави е дебелокож, не съм го виждал на живо, но знам, че без компромиси ще се въртим в омагьосан кръг“, заяви депутатът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *