Николай Малинов разкри с кого ще говори в Москва и какви глупости са обвиненията по „Магнитски“!

България отблизо
Лидерът на движение ”Русофили” и на политическа партия „Русофили за възраждане на Отечеството“ Николай Малинов, когото САЩ включиха в актуализиран списък по закона ”Магнитски”, заяви, че утре има среща в Москва с външния министър на Руската Федерация Сергей Лавров.
Малинов коментира, че заминава за Русия, за да говори ”с приятели” и да обсъдят какви действия да бъдат предприети.

Обвиненията, към мен са пълни глупости, каза той. Случаят със съдията Миталов, който ми разреши да пътувам през 2019 г. до Москва, за да получа ордена за принос в развитието на приятелските отношения и дружбата с Руската федерация, е разнищен от българската съдебна система и е обявен за приключен. Случаят с ордена, с който бях награден от Путин, е пълна измишльотина – нямам пари към този орден, по простата причина, че тези ордени не вървят с пари. А обвиненията, че съм разпределял обществени пари също са пълна глупост – нямам никакъв достъп до такива пари, и не съм имал достъп нито от страната на бизнеса, нито от страната на чиновниците, които разпределят пари.

Това заяви лидерът на партия „Русофили за възраждане на Отечеството“ Николай Малинов.

“Българската съдебна система установи, че твърденията на американските власти, са пълни глупости, и ако имат някакви доказателства трябва да ги предоставят”, уточни той.

Малинов каза, че заминава за Русия, защото иска да получи компетентна правна експертиза от хора, които разбират от международно право, “защото тук няма такава”, уточни той. По думите му, в четвъртък той има среща в Москва с външния министър на Руската Федерация Сергей Лавров. Малинов заяви, че ще говори „с приятели“, с които да обсъди какви действия да бъдат предприети.

Той каза, че никога не е ходил в САЩ и не е имал планове да го прави. “За Русия ще летя през Турция и се връщам в неделя. Нямам забрана да напускам страната”, каза още той.

Малинов обяви, че в надпреварата за предстоящия парламентарен вот, неговата формация ще се яви в коалиция с партията на Волен Сидеров „Атака“ и други две комунистически движения.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *