Пробивите в Донбас продължават! Бахмут изчезва, Угледар е пробит!

България отблизо

Руските войски са пробили ешелонираната отбрана на украинските войски на територията на Луганската народна република, съобщават от Министерството на отбраната на Русия, цитирани от световните издания.

„Мотострелците от Централния военен окръг пробиха ешелонираната отбрана на противника в гориста местност в ЛНР. По време на настъплението на военнослужещите от Централния военен окръг украинските войски отстъпиха на разстояние до три километра от предварително заетите линии “, се казва в изявление на министерството.

Отбелязва се, че дори по-укрепената втора отбранителна линия на ВСУ не успява да удържи пробива на руските военни. ВСУ започнаха панически да бягат от Бахмут.

„Украинските бойци напуснаха позициите си набързо, без да имат време да приберат военна техника и телата на загиналите си“, се казва в съобщението.

Министерството на отбраната на Русия подчертава, че украинските военни, прикривайки отстъплението им, са минирали дистанционно района с противопехотни натовски мини, но руските мотострелци са успели успешно да се закрепят на заетите позиции и да продължат настъплението.

Артилерията на групата руски войски „Юг“ в хода на продължаване на настъплението в донецкото направление е унищожила до 190 украински войници.

Това е заявил на брифинг официалният представител на Министерството на отбраната Игор Конашенков, цитиран от световните издания.

В този район руските военни са унищожили две бойни машини на пехотата, един бронетранспортьор, три автомобила, гаубица „Мста-Б“ и артилерийска система М777.

Групировката на войските „Изток“ в Южно-Донецкото и Запорожското направления е ударила позициите на ВСУ край Угледар и село Новоселовка на Донецката народна република.

„Загубите на противника за денонощие в това направление възлизат на над 60 украински военнослужещи, два танка, четири бойни машини на пехотата, две бойни бронирани машини, гаубици Д-20 и Д-30, както и самоходна гаубица „Гвоздика“, заявява Конашенков.

Представителят на Министерството на отбраната добавя, че по време на контрабатарейния бой в Херсонско направление са били унищожени самоходната гаубица „Гвоздика“ и гаубица Д-30 на въоръжените сили на Украйна.

Само за денонощие армейската авиация, ракетните войски и артилерията на руските войски са поразили 87 подразделения на въоръжените сили на Украйна на огневи позиции.

https://youtu.be/AT6cVUiRhJk

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *