Нинова издаде притеснителен детайл от срещата Радев-Зеленски и предупреди за нещо страшно, което ни чака

България отблизо

„БСП е на страната на българския национален интерес. Според мен оценката на посещението на украинския президент Володимир Зеленски у нас трябва да мине през резултатите“, това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

Зеленски спечели, България загуби“ – отсече тя в сутрешния блок на bTV и допълни: „Обществото ни се раздели, президентът бе унижен, а правителството каза „Хоп!“ преди да скочи и според мен се провали“.

„Загубихме възможността да имаме втора ядрена централа, тоест енергийна независимост и по-евтин ток за българските семействата“, каза Нинова, визирайки случилото се около АЕЦ „Белене“.

„Не може в България да се строи „Белене“ без руска подкрепа, а в Украйна може?! Е, как ще се построй без руска подкрепа – това е двоен стандарт.

Защо да не е у нас? Значи в България не може, а в Украйна – може… едно и също нещо. Този двоен стандарт пречи на българския национален интерес.

Европейският съюз (ЕС) реши, че ще плати частите с европейски средства. Значи на нас не ни дават да строим АЕЦ „Белене“, но на Украйна дават“, ядоса се лидерът на БСП.

 

Нинова коментира и срещата между Радев и Зеленски.

„Още преди срещата още Радев бе унижен със съобщението, че пристига президент на друга държава, а той не знае. Денков му наредил да се срещне със Зеленски.

Нещо принуди Радев да се държи така. За първи път го виждам да се държи така – беше различен, не излъчваше достойнство и за първи път гледаше към листче. За първи път го виждам притеснен да чете в листчето, а иначе помни текст без проблем и само като го погледне вече го знае и със запетайките.

 

Причината – той има две позиции: ястреб на войната и гълъб на мира – в зависимост от аудиторията, на която говори“, каза Нинова.

„Какво казаха от правителството? „Зеленски поиска всичко без самолети, а ние какво ще дадем… Отговорът им бе „Ами ще видим“.

В чужбина правителствата излизат и казват: „ще дадем това, ще дадем онова!“.

А нашите гънат си се и… ох, извинявам се за изказа. Направи си счупиха кръста от това превиване. Машите тичат като…

Но от БСП имаме алтернативно предложение – искаме това „всичко“ да бъде публично, а не засекретено. Така ще се успокои обществото иначе докато крият все ще има съмнения сред хората“, призова лидерът на БСП.

Водещата на bTV провокира Нинова с въпрос какво би се случило, ако руският президент Владимир Путин нападне и окупира Варна, отговорът бе:

„България е членка на НАТО. Да не дава Господ Русия да напада страна, която е членка на НАТО, защото това означава световна война.

Решението на Украйна не е да искат още оръжия, за да продължи войната, а да спрат, да преговарят, да се споразумеят“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *