Нинова минути преди да получи мандата: Със Слави се разбираме, разговарях с него…

България отблизо

Ще поканим Слави Трифонов на лидерска среща за разговори. Говорихме съвсем наскоро за това какъв ще е подходът. Разговаряхме за правителството. Без „Има такъв народ“ не може да се състави правителство.

 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Денят започва по БНТ малко преди да ѝ бъде връчен третия мандат.

„Трябва да се опитаме да намерим общото и да изгладим различията, които се появиха в първия тур преговори.“, посочи тя.

 

По думите ѝ важно е първо политиката, която ще се прави и след това персоналният състав, който ще я изпълнява.

„Имаме добър ресурс кой ще изпълнява политиките. Имаме на какво да стъпим и имаме общо виждане, че трябва да има парламент заради кризите, които ни чакат. Да нашата роля е на медиатор в момента и за това ние няма да предложим готов министерски съвет и мин председател, защото знаем, че миналия път това не стана. Длъжни сме да опитаме“, заяви лидерът на БСП.

Тя коментира и отказа на БСП да подкрепи предложеното правителство от ИТН. „Ние изразихме резерви по отношение на един от кандидатите на правителството на ИТН и затова не го подкрепихме правителството им“, каза тя.

Нинова разкри и в какъв ред ще действат от БСП, след като получат мандата. „Ще започнем първо с политическия документ, след това отваряме разговора за министри и премиер, всеки може да предложи и в спокоен разговор заедно да решим. Обмисляхме какъв да е подходът и ще започнем с всяка партия разговори и накрая ще направим четиристранна среща“, заяви тя и допълни „На тази среща, трябва да са лидерите, за да поемат отговорност. Позицията на Слави и ИТН е много важна защото са първа политическа сила, важно е той какво ще каже, но нека го каже лично“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *