Нинова: Някой клати коалицията, но отвън. Много им се искат нови избори

България отблизо

Корнелия Нинова отказа да коментира отношенията между президента Румен Радев и министър-председателя Кирил Петков, заради начина, по който бяха направени промените в ръководството на „Булгаргаз“ от страна на правителството и заради критиките на Радев заради „прибързаното“ посещение на премиера в Скопие.

Относно изказването на Тошко Йорданов, че той не е в коалиция с БСП, а е подписал коалиционно споразумение с „Продължаваме промяната“ – Корнелия Нинова не се почувства засегната от неговите думи.

„Няма напрежение в коалицията. Ние имаме политическо споразумение, разписана законодателна програма, икономически и социални мерки, ако всички се придържаме към този документ няма никакъв проблем“.

Относно съдебната реформа и премахването на специализирания съд и прокуратура, както и създаване на нов антикорупционен закон, Нинова заяви следното – има висока степен на готовност да гледаме и това законодателство с коалиционните партньори.

От думите на премиера Кирил Петков стана ясно, че правителството е внесло проект по Плана за устойчивост и развитие в европейската комисия, но Корнелия Нинова изрази лична позиция, че такъв е добре да се представи и в Народното събрание, така както поискаха депутатите.

Някой много иска да разклати коалицията и да ни скара.

Този някой е извън управлението и прави всичко възможно да го събори.

Всеки се сеща кой е той, категорична е Ненова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *