Доц. Кунчев каза, заради кои три причини ваксинираните влизат в болница!

България отблизо

„Всичко зависи от това в кой момент е въведена карантината. Дали преди последната заповед на министъра, с която се намалява броя на дните под карантина, или след това. Ако има издадена заповед за карантина преди последната заповед на министерството на здравеопазването, то карантината ще важи за по-дълго време“.

 

Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев във връзка с новата COVID заповед, променяща дните за карантина.

„Знайте, че по целия света никой на никого не се обажда да се карантинира. Хората си знаят – болни ли са, контактни ли са – карантинират се.

Твърденията, че ваксините не работят са тотално неверни. Ваксините обаче не са толкова активни при Омикрон. Няма 100% предпазване каквато и ваксина да си сложим“, каза още доц. Кунчев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Все пак пълна защита няма – един американски колега бе предложил „решение“ – „Да заключим света за 14 дни„. Но това не е опция“, каза доц. Кунчев.

Той призна, че все повече ваксинирани влизат в болница, а за това главният държавен здравен инспектор посочи три причини – ниската имунизация у нас, още по-ниските нива на поставени бустерни дози и това, че Омикрон успява да заобиколи имунитета, създаден само от имунизация.

Малко над 30% са ваксинираните у нас, но изводът е един – не е достатъчно„, каза доц. Кунчев.

„Хората с антитела с нищо не допринасят за това да овладеем пандемията. Аз лично бих предложил да отпадне издаването на зелен сертификат. Безумно е и издаването на зелен сертификат веднага щом се постави първа игла„, категоричен бе главният държавен здравен инспектор.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *