Нинова разкри шокиращ втори документ за Шенген. Защо управниците го скриха?

България отблизо

Официалните документи на Съвета на ЕС за приемането на България по въздух и вода в Шенген вече са факт, но по-интересен е втори документ – протокол, в който са записани ангажиментите, които е поела страната ни за бежанците. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг пред медиите. 

„Параграф 3 за бежанците в този документ е много важен. Правителството дава дезинформация. В този протокол пише: Незабавно обратно приемане на всички кандидати за убежище, за които България и Румъния носят отговорност. Затова не трябва да има никакви ограничения, що се отнася до броя на хората, трябва да бъдат приети в рамките на 1 месец“, посочи Нинова.

„Изводът е неограничен бежанци, които ние трябва да приемем в лагери от обратен тип, в които няма особен контрол и нямаме право да кажем нищо по този въпрос“, добави тя.

 

„Заслужаваме пълноправно членство по въздух, вода и суша в Шенген. Това, което направи правителството, оценяваме като отстъпление от тази позиция, като предателство на националния интерес“, посочи Нинова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *