Руската армия настъпва бързо срещу последните крепости на ВСУ

Свят

„Сутринта на 28 юли руската армия поднови интензивни настъпателни действия в Ореховското направление. Тя извърши масирана атака със силите на три батальона, подсилени с танкове“, се казва в съобщение на агенцията.

Подразделенията на 810-та бригада морска пехота и 71-ви мотострелкови полк от 42-ра мотострелкова дивизия, благодарение на своите смели и професионални действия, успешно отблъснаха всички атаки на въоръжените сили на Украйна, като разгромиха позициите на ВСУ.

„По време на боя бяха унищожени 22 вражески танка, 10 бойни машини на пехотата, една бронирана бойна машина, както и повече от 100 украински военнослужещи“, допълва агенцията.

Тази сутрин стана известно, че въоръжените сили на Украйна са предприели мощна атака, използвайки почти 100 единици военна техника, но очевидно не са постигнали никакъв успех.

През последното денонощие руската армия е напреднала по фронта до три километра и до 2,7 километра в дълбочина на отбраната на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Краснолиманското направление. Това заяви на брифинг за хода на НМО официалният представител на Министерството на отбраната на РФ генерал-лейтенант Игор Конашенков.

„В Краснолиманско направление частите на 15-а мотострелкова бригада от група войски „Център“ продължиха настъпателни действия в района на село Сергеевка на ЛНР. Настъплението възлиза на три километра по фронта и на 2700 метра дълбочина в защитата на противника“, каза офицерът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *