Проф. Костов към депутатите: Ей, мишоци! Вие се покрихте, а нас ще ни глобявате, ако не работим! Осигурете ни защитни облекла, или се махайте!

България отблизо

Проф. Костов, който е Проф. Коста Костов е специалист по белодробни болести, консултант в столичната болница „Св. Анна“ избухна  по повод законопроекта за мерките по време на извънредно положение, в който се предлагат санкции за лекари при отказ да лекуват заразени от коронавирус.

Ето какво пише проф. Коста Костов:

Някакви мишоци, надничащи от дупките си, подготвили законопроект, в който е залегнала парична глоба от 1000 лева и пробация за медицински персонал, напуснал работното си място поради несъгласие с начина, по който държавата се отнася с него – неосигуряване на защитно облекло и условия за безопасна работа.

Хей, мишоци, ние не сме политици или депутати, а медици!

Повтарям го 3 пъти, за да го запомните поне веднъж: МЕДИЦИ!

Оставете ни на мира с вашите милиционерски методи!

Стига сте ни управлявали като наказателен отряд, поставен да пази група потенциални престъпници.

Между нас има най-малко дезертьори в тази държава и десетки хиляди от нас са по работните си места.

Когато обявите санкциите за вас, които се изпокрихте, преди да дадете оръжие и муниции на медиците, тогава си правете подлите и арогантни закони.

Ние сме дали формална клетва при дипломиране, но носим действителната в душите си.

Решили да ни плашат с котката на тигъра…

Призовавам Г-жа Цвета Караянчева, да обяви на обществото местонахождението на всеки един депутат в момента и да направи разпределението им като доброволци по места, където медиците работят без защитни облекла.

Те са народни избраници.

Да ви дефинирам ли понятието народен избраник?

Ето дефиницията: Левски, Ботев, Раковски, Бачо Киро, Петър Бонев, Цанко Дюстабанов, Волов, Петлешков, Бенковски, Тодор Каблешков…

Призовавам народните избраници да дарят своите заплати в полза на борбата с епидемията –

толкова, колкото са месеците в извънредно положение.

Вместо да творите наказателни закони, запретнете ръкави и помагайте безкористно, апостолски..

Останалото е наша работа, наш морален дълг и професионална саможертва.

Пилците ще броим наесен, народните избраници също!

Когато се измъкнем от епидемията, не забравяйте кой е издърпал най-късата клечка, докато вие си подхвърляте сиренцето в лапички и въртите мустаци пред екрана на телевизора!

Tagged

1 thought on “Проф. Костов към депутатите: Ей, мишоци! Вие се покрихте, а нас ще ни глобявате, ако не работим! Осигурете ни защитни облекла, или се махайте!

  1. Прав е професора!Тия д’педавци са готови да продадат майка си и баща си за шепа стотинки,а сега искат да вкарат смъртен грях и на медиците!Засрамете се пос’рковци,наведете глави и си свършете работата като хората.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *