Нинова с остра критика към властта: Унижихте България, режете историята, разпределяте си порции. И Альоша ли ще сложите на торта?

България отблизо

Унижихте България, като се съгласихте да приемете Шенген само по въздух и вода.

 

Това каза в остра декларация от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

И заяви, че само 3% от стокообмена у нас се осъществявал по въздух и вода.

 

„Имате един Тагрев, който иска да ни вкара във война. Човекът вече ще води йеменските бунтовници. Единствената му цел е да ни вкара в някаква война. Всичко, което правите е ненормално, но става норма. Всички ни убеждавате, че сглобката е нормално нещо. Това е висш пилотаж на задкулисието”, коментира Нинова.

 

„Режете историята, но не можете да нарежете паметта на българския народ“, каза тя, определяйки яденето на тортата с отрязани парчета на Паметника на Съветската армия, като сектантство, а и обърна внимание, че сега се точили на Альоша в Пловдив.

 

„Защо за пръв път сме нетен вносител на енергия?,” попита Нинова. „България за пръв път не може да задоволи собствените си потребности. Какво означава това, че можем да останем на тъмно и студено през зимата?.”

 

„За нас стабилна икономика, социална политика и справедливост, образование, здравеопазване са абсолютен приоритет. За нас е много важна икономиката, защото тя осигурява средствата за всичко останало. Къде са 500-те млн. за язовири? Някой ще отговори”, добави Нинова.

 

В политиката и парламента обикновено управляващото мнозинство и парламентарното мнозинство трябва да даде тази сигурност, стабилност и перспектива на народа и на държавата. Какво направи управляващото мнозинство в края на годината и какво ни поднесе през последните дни?

 

Този въпрос зададе от парламентарната трибуна лидерката на БСП Корнелия Нинова в изказване по повод началото на новата парламентарна сесия.

 

„Общественото пространство е наситено в последните дни единствено с разговори за ротация, кой министър ще отпадне, как ще се избират регулаторите. Управляващото мнозинство не изневери на себе си! Шест месеца ни занимава само с разпределяне на порциите във властта, на намиране на постове, на скандали помежду си, които стигнаха до такъв връх – взаимно да се обвиняват кой е по-корумпиран – председателя на Здравната каса или заместникът му, което доведе до оставката и на двамата“, посочи Нинова.

 

„За съжаление в днешните декларации управляващите наблегнаха предимно на това, което предстои – регулатори, порции във властта, овладяване на държавата вече през законите и през Конституцията“, отбеляза Нинова.

 

„За нас 2024 г. трябва да е годината на разглобяване на сглобката в името на доброто на България“, подчерта в заключение Нинова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *