Нови проби: Общо четирима са заразени от администрацията на Министерски съвет!

България отблизо

При направените повторни тестове на министър-председателя Бойко Борисов, на началника на политическия му кабинет Деница Желева и на членовете на екипа на премиера, резултатите са отрицателни, съобщиха от „Дондуков“ 1.

„Всички служители на администрацията на Министерския съвет се тестват, след като в началото на настоящата седмица бяха установени двама служители от администрацията с COVID-19. Към настоящия момент в резултат на направените тестове са установени нови два случая на заразени служители от администрацията на МС.

Така общият брой на заразени с COVID-19 служители става четирима. По-голямата част от администрацията на МС вече е тествана, като до понеделник се очаква да станат ясни резултатите и от последните тестове“, уточняват от правителствената пресслужба.

Направени са тестове и на всички членове на делегацията, която беше с Борисов в Брюксел

за участие в срещата на върха на държавните и правителствените ръководители на Европейския съюз. Премиерът Борисов се върна от тежките 5-дневни преговори в началото на седмицата.

В понеделник, 20 юли, от правителствената пресслужба съобщиха, че са установени два случая на заразени с Ковид-19 служители от администрацията на Министерския съвет, заради което сградата беше затворена на 21 юли за цялостна дезинфекция. Правителственото заседание на следващия ден пък се проведе чрез видеоконферентна връзка. Единствено Борисов и Кирил Ананиев, в онзи ден още здравен министър, бяха заедно.

По-рано през деня стана ясно, че Борисов е сложен за кратко под карантина, заради положителен резултат на шефа на кабинета му Деница Желева.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *