Ново двадесет: Борисов иска да присъства на сесията на ООН, за да дебатира…

България отблизо

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отиде в Ахелой и се срещна със симпатизанти на партията. С него бе и бившият образователен министър Красимир Вълчев.

„В момента кампанията е те лъжат, а ние трябва само да показваме, защото иначе няма оправяне. Мразят си народа. Лъжа след лъжа. Нямало диверсификация?! Направихме турска, гръцка връзка“, каза Борисов за  политиката и поведението на Кирил Петков и Асен Василев.

 

„Направихме транзит и държавата печели по половин милиард на година. Сръбската строим“, добави той.

„Те брутално лъжат, една и съща опорка ни я повтарят, но много убедено“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Гледай лошо и както викаше баба „на раме със секира““, каза Борисов, обръщайки се към Красимир Вълчев.

Борисов се похвали, че програмата на ГЕРБ е над 140 страници и най-важното е хората да живеят спокойно.

Лидерът на ГЕРБ бе запитан от журналисти какво мисли за мигрантския натиск и какво трябва да се направи по темата.

Първите мерки ги взе служебното правителство – махнаха Бойко Рашков. Първите мерки ги взехме, махнахме им началника. Доколкото знам служебният министър е тръгнал по правилна пътека. Два са факторите, които ние ползвахме. Мерките са, да се върнем в управлението и да спрем миграцията, както беше години наред“, каза Борисов.

Ако бях още в управлението, щях да правя совалки между Турция и Гърция. Истински се страхувам за АЕЦ „Запорожие“. Всеки ден я дават. Има ли една пушка там, тя рано или късно ще гръмне. Всеки ден се включват и изключват реактори, това са много сложни процеси. Това не са безопасни процеси, когато си играеш с тях. Някой саботаж или ракета…“, каза Борисов и призна, че всеки ден следи ситуацията със страх.

По думите му така ще се убие туризъм, земеделие и здравето на хората за десетилетия.

„Съжалявам, че няма да ме има на сесията на ООН, защото този въпрос е много важен за дебатиране. Трябва международни сили да отидат и да заградят АЕЦ „Запорожие“ и да не допускат нито руснаци, нито украинци там. Това е ядрена бомба, могат да ни съсипят“, смята лидерът на ГЕРБ.

Борисов си спомни за манифестациите преди година на 24 май, когато всички сме поели радиация. „Затова и в Европа има толкова болни хора в момента, не се чудете“, каза той.

„Не искам да плаша хората, но веднъж вече се е случвало, трябва да се внимава“, предупреди Борисов.

„За държавата ни трябва в момента да се грижат хора, не само които имат мерак, а и които могат и са го доказали“, подчерта той.

„Валери Симеонов лош или хубав, важното е, че се хвана и направи оградата. Тя е превенция, не спира. И китайска стена да се направи, пак ще се минава. Важното е, че забавя и дава възможност за реакция“, каза Борисов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *