Ново двадесет: Захариева и Петков се скараха жестоко заради Стефан Янев!

България отблизо

Съчувствам на Тагарев. Той беше използван в тази ситуация. А що се отнася до Заков, той е приемливата кандидатура за президента и БСП, какъвто Тагарев не беше. С цената на какво Заков е такава приемлива кандидатура.

 

Рокадата буди у мен няколко въпроса. Имате ли изобщо коалиционно споразумение. В него всяка една от партиите или движенията сама ли определя министрите и екипите в министерствата си?!

Това попита Екатерина Захариева от ГЕРБ премира Кирил Петков в Народното събрание.

Вчера и Нинова каза, че е работа на ПП кой ще е министър на промяната. До кога Радев ще определя министрите във вашето правителство. Той ви създаде, той определи немалка част от този кабинет, но всичките ли министри ще се определят на Дондуков две, попита още Захариева.

„Кое от твърденията е вярно – на 22 декември съобщенията по тази тема са лично мнение, но това не е формалната позиция на правителството, – на 25 февруари не бих казал, че в момента дрънчи на война. Вчера – никой министър няма право на собствена външна политика, особено по Фейсбук. Мой министър няма право да употребява операция вместо война“, зададе още един въпрос представителката на ГЕРБ.

Очевидно Заков не е бил вашето първо желание, много се надявам да не се окажете в ситуация, в която пореден ваш министър изразява лично мнение, изрази надежди Захариева

Всичките ми въпроси бяха по скоро риторични. За нас от самото начало бе ясно, че тази коалиция е неработеща, защото тя е безпринципна. Вие имате отделни споразумения с вас. И до днес нямате управленска програма. За всички е видно, че няколко пъти опозицията ви спасява.

Първо когато ние ви повикахме януари, за да престанете с това лично мнение. Второ с декларацията, която благодарение на нас беше приета в парламента. Без опозицията нямаше да отидете с мандат  Брюксел. Ще ви спасим и днес, но това няма да продължава безкрайно, продължи Захариева.

Бъдете внимателни с термина изнасяне, терминът е евакуация, поправи Захариева Петков, който по-рано се похвали, че е „изнесъл“ 190 български граждани от Украйна.

„С такива приятели не ви трябват врагове“, – отвърна й Петков. „Знаете ли каква е разликата защо вчера имахме успешна операция с изнасяне на 190 човека. Извеждане. А нямахме подобен успех в една друга обща операция, която направихме преди години. Тогава правителството отказа за 7 минути да финансира спасителната операция на Боян Иванов. А ние за 10 секунди взехме правилното решение в критичен за България момент“, каза още Петков.

Лично чух съпругата на Боян Петров какво мисли по този въпрос и за участието на Петков и нямаше да повдигам този въпрос, ако Петков за пореден път не беше излъгал. Моля ви обяснете наистина какво се случи, каза на свой ред Тома Биков от ГЕРБ.

„Нямам думи г-н Петков. Тогава се чувахме много пъти по телефона. Всички знаем какво се случи. Хубаво, че сте си го сложили в Си Ви-то, но да говорите манипулации и лъжи от тази трибуна. Да говорите, че вие сте организирали всичко, това просто не е вярно. Думата не е изнасям. Вие излязохте и използвахте Боян Петров за личен пиар, мир на праха му. Пожелавам на съпругата му и сина му да не гледат тези неща. Бяхме готови да платим всичко и вие го знаете“, отвърна му Захариева.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *