Ново двадесет: И Китай се месел в изборите на САЩ! Параноята на бившия хегемон е страховита! Вижте ТУК!

Свят

Вицепрезидентът на САЩ, Майк Пенс, току що обвини и Китай, че се намесвал в изборния процес на Съединените щати.

Той дори заяви, че намесата на Русия в изборите на САЩ, започва да изглежда все по-незначителна,на фона на действията на Китай в тази област.

„Както неотдавна ми каза високопоставен сътрудник на нашите разузнавателни служби, това което правят руснаците започва да помръква на фона на действията на Китай в цялата страна“, цитира части от речта на американския вицепрезидент, агенция Блумбърг.

Майк Пенс добави още, цитиран от tvzvezda.ru, че Китай бил изпратил в Съединените щати „скрити агенти“, а също така започнал мащабна пропагандна политика, за да изгради нов образ на Китай и да промени възгледите и отношението на американците към КНР.

Вицепрезидентът на САЩ продължи с нападките срещу Китай, като каза, че Пекин се готвел да използва всички съществуващи разногласия между федералните и местните власти в Съединените щати, за да подрони единството на американците.

В своята реч, Майк Пенс обърна внимание и на инцидента с щатския кораб-разрушител „Декатур“. По негово мнение, Пекин е действал безразсъдно при дадените обстоятелства.

А случаят е такъв. Преди няколко дни, мощният американски кораб, се намърдал в Южно Китайско море.И в териториалните води на Китай. Съвсем близо до току що създаден от Пекин, остров. Тогава към него се приближил китайски боен кораб, който принудил въоръжения до зъби американски разрушител да промени своя курс и да се изпари по-далеч от китайските териториални води.

Така, смехотворната история с американския кораб „Доналд Кук“, който бе напълно блокиран в Черно море, от Русия, с помощта на нейните ненадминати средства за радиоелектронна борба, се повтори. Само че вече във водите на Южно Китайско море.

А иначе, както изглежда, скоро няма да остане държава, която да не бъде обвинена от САЩ, че се намесва в техните избори. Най-напред, разбира се, бе обвинена Русия.

Сега се оказва, че руската намеса в изборния процес на янките, не била толкова страшна, колкото намесата на Китай. Утре може да обвинят Индия, защото тя има намерение да купи от Русия 1770 танка Т-14 „Армата“, които са толкова могъщи, че нямат аналог в света. Та, заради това, и Индия може да попадне в кюпа на държавите, които пращат свои „шпиони“ в Америка.

Нищо чудно към групата на „обидилите“ САЩ, да се присъединят Северна Корея и Иран, които, за да запазят своя суверенитет, открито заплашиха бившия хегемон със своето ядрено оръжие.

Така, постепенно, хората в целия свят започват да се чудят каква е тази държава, която има претенциите да управлява човечеството, а не може да защити дори себе си и своя избирателен процес?!

Всъщност, всички тези напъни на Белия дом да обвини Русия и Китай във всевъзможни смъртни грехове, вече започват да работят против самите САЩ. Защото хората разбраха, че обвиненията на Вашингтон са голословни. И издават само нарастващото безсилие на доскорошния световен хегемон.

Понеже „хегемонът“ вече не може да се справи с възродената мощ на Русия и Китай. Но какво говорим, янките не могат да се справят дори с Иран и Северна Корея!

И това, наистина вече е залезът на американската империя. Не за друго, а защото народите, предвождани от Русия и Китай се изправиха и поискаха от американците да се приберат в САЩ. И да не пречат повече на нормалното и спокойно развитие на държавите.

Дали САЩ ще чуят този призив? Ще видим! Но при всички случаи, ако не го изпълнят по лесния, ще трябва да го изпълнят по трудния начин. Изборът е техен.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *