Ново двадесет: Йордан Цонев се скара на Тошко Йорданов, БСП разкри лъжите на Манолова за пенсиите!

България отблизо

„Кой ви упълномощи вас, партиите, които нямате 121 депутати, да определяте кой с кого. Който иска да прави реформи, се подписва и прави реформи. Вие очаквате ние да продължим да стоим като наказани в ъгъла и да казваме: Не, не, ние не сме се сгодили“.

„В следващия парламент ще ви кажа какво ще правим – който може, ще прави правителство. Ще направим правителство на база на реформи и истинска програма. Кой ви упълномощи да казвате кой ще участва и кой няма да участва“, скара се Цонев на Тошко Йорданов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова посочи, че днес са гласувани и индексации на пенсиите с 1,35% за година прослужено време, така че е прието и трайно вдигане на пенсиите, не само временна мярка за 120 лева през зимата.

„Крещяхте, че това е брак, че осигурихме на пенсионерите по 120 лева и актуализирахме пенсиите. Тази мярка, господа, първо е работеща, второ е одобрявана, след като и служебното правителство продължи да я изпълнява. Партиите, които гласуваха за подкрепа на българските пенсионери, са единствените разумни в тази зала“, отсече Атанасова.

Борислав Гуцанов от БСП попита има ли някой в залата, който да смята, че българските пенсионери не се нуждаят от тази добавка от 120 лв. Мерките и в Европа са временни и по конкретни въпроси. Какво лошо се е случило днес в залата, попита реторично той, реагирайки на реплики на Мартин Димитров от ДБ, че са приети само временни, а не и трайни мерки.

„Парламентът направи добра крачка напред с помощите за българските пенсионери, а парите ги има. Едното е три месеца помощи, а другото е постоянна мярка за вдигане на пенсиите, за която БСП се бори в продължение на години. Радваме се, че днес това стана“, каза Гуцанов и благодари на колегите си, че днес това е станало възможно.

„С лъжи и спекулации няма да стане, качвате във Фейсбук за майчинство от 650 лв., но това не е ваша идея, това е предложение от години на БСП“, отсече Георги Свиленски, обръщайки се към Мая Манолова. „Подкрепете предложенията и гласувайте, пък после пак си пишете във Фейсбука, че вие сте го предложили“, заяви той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *