Ново двадесет: Цветан Василев можел да стане зам. председател в бъдещата партия на Божков!

България отблизо

Със сигурност не е случайност, че бившият шеф на злополучната банка КТБ Цветан Василев изведнъж наруши дългото си мълчание и даде пространно интервю пред Генка Шикерова, която сега се подвизава като водеща на предаване в ТV1.

И той явно го направи не за друго, а за да се врече във вярност на новия си колега-беглец Васил Божков.

В интервюто, Цветан Василев, когото управляващите на времето наричаха най-добрия банкер, се опита да оневини Божков и заедно с това да се изкара жертва на сегашната власт, начело с Борисов и ГЕРБ.

Дали е жертва или не, времето ще покаже, но според запознати, тази новопоявила се активност на мустакатия банкер цели да покаже на Божков, че Цветан Василев дава заявка за участие в бъдещата му партия, ако такава изобщо се пръкне някога. В случай, че такава партия не се появи, то банкерът дава на олигарха Божков да разбере, че е солидарен с него. И е готов да подпомага проектите на бившия най-богат човек в България, които са насочени срещу правителството на Борисов.

Любителите на конспиративни теории дори гласят бившия банкер за зам. председател на евентуална партия на Божков. Но…дали нещо от това изобщо ще се осъществи е под голям въпрос. По простата причина, че и двамата бегълци са с доста обвинения пред българската Темида и едва ли някой ще им разреши да участват в политическия процес на страната.

Де юре, те още не са осъдени, но ако се появят в България, ще бъдат арестувани по предявените им вече обвинения. Което означава, че те легално няма да могат да станат „политици“. И единственото, което им остава е да създадат някакъв проект, финансиран от двамата, на който те ще дърпат конците.

Нека кажем още, че такова развитие на нещата не ни устройва нас, обикновените хора. Понеже ако дойдат на власт други олигарси, не само че няма да стане по-добре, но и може да стане по-лошо. Защото сега Борисов действа под натиск – и на обществото, и на олигарсите. И ще не ще, трябва да прави отстъпки в социалната сфера.

А новите, които евентуално могат да се появят, няма да имат такава „обремененост“. И пак ще се заговори за „риформи“ и за лошото наследство, което в превод ще означава, че богатите пак се готвят да сложат нов хомот на шията на българския народ.

Най-добрият за българските граждани вариант е, ако президентът направи своя партия и вземе властта. Или ако България стане президентска република.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

1 thought on “Ново двадесет: Цветан Василев можел да стане зам. председател в бъдещата партия на Божков!

  1. Ще стане, ама друг път. Като се върне към българия, направо към затвора го изпращаме…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *