Цветанов с нов удар: Борисов и Томислав Дончев са зависими от… Русия

България отблизо
Бившият втори в ГЕРБ и настоящ председател на Евроатлантическия център за сигурност Цветан Цветанов посочи премиера Бойко Борисов и вицепремиера Томислав Дончев като официални представители на правителството, които са зависими от Русия чрез реализация на големи енергийни проекти на неоправдано високи цени.

Пред Дарик радио Цветанов назова тези две имена във връзка с публикуван от организацията анализ, в който са засегнати и руските енергийни проекти в България. Според тази част на анализа официални правителствени и бизнес представители са зависими от Русия, а ресурсите за постигане на тази зависимост се осигуряват чрез реализация на големи инфраструктурни проекти в строителството и енергетиката, с участието на наши компании, като поръчките се възлагат на неоправдано високи цени.

В коментар на ИСТИНАТА ще отбележим, че Цветанов забрави да спомене доколко Борисов е зависим от ЕС и САЩ.

И дали Цветанов прави свой политически проект, или е патерица на бившия си шеф, засега не е ясно.

Да не говорим, че тези „руски“ енергийни проекти като Балкански поток и АЕЦ „Белене“ са само малка част от това, което страната ни можеше да реализира и да печели милиарди на година, без да си мърда пръста. Само че тази реализация бе спряна от САЩ. А действащата АЕЦ „Козлодуй“ бе почти ликвидирана. Пак от Запада. И сега няма да имаме ток, защото ЕС иска да закрива и ТЕЦ-овете. Какво правим тогава?!

Значи Борисов не се движи от някаква руска зависимост, а е уплашен, че скоро България може да остане без електрически ток. И то по негова вина. А тогава Народният съд не му мърда. Затова той движи тези проекти. За да спаси себе си. Не Русия или България.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *