Ново убийство в София, жертвата е скандален измамник

България отблизо

Мартин Божанов, по известен като Мартин Нотариуса, бе  разстрелян преди минути в столичния кв. „Горна баня“, съобщава SafeNews, позовавайки се на свои източници. 

Заради престъплението планираното тази вечер учение, с което трябваше да се тестват плановете за реагиране при извънредна ситуация, бе отменено.

 

Кой е Мартин Божанов?

Мартин Божанов – Марто Нотариуса се прочу като първия клиент на комисията за конфискация на незаконно богатство „Кушлев”.

През 2008 г. комисията му отне имущество за 430 000 лева, след като той е осъден за измама с имоти.

Скандалният измамник е забъркан в кражбата на над 200 апартамента и къщи в столицата. Смята се дори, че чрез фалшиви документи Божанов се е домогнал и до част от авоарите на Манджуков.

Имената на прокурорите и съдиите, участващи в престъпните схеми на Мартин Нотариуса са засекретени.

Сред най-скандалните случаи на имотна измама, сътворена от дръзката банда на Мартин Божанов, е случай със 74-годишна баба. Възрастната жена набързо е омъжена за шофьора на измамника с цяла папка фалшиви документи, без дори да знае кой е младоженеца.

След като жената умира, имотите й се озовават в ръцете на престъпната задруга. Наглата банда продава жилищата за над 2,5 милиона лева, а истинските наследници остават с пръст в уста.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *