Нов обрат: Ето кого президентът може да назначи за премиер в служебното правителство!

България отблизо

Очаква се президентът Румен Радев да разпусне Народното събрание (НС) и да насрочи дата за предсрочните избори, както и да назначи служебния кабинет на 2 август с два отделни указа, които да влязат в сила от 3 август, сряда. В публичното пространство от дни се въртят познати и по-малко познати имена на евентуални министри в четвъртия служебен кабинет на Радев от 2017 г. насам.

Вече се появиха повечето от тях, но реденето на кабината е продължило днес с нови варианти. Президентът искал този път служебното му правителство да бъде оглавено от жена, твърди „Труд„. Най-вероятно това ще бъде проф. Емилия Друмева, секретар на Радев по правните въпроси още от първия му ден на “Дондуков” 2 през януари 2017 г.

 

Проф. Емилия Друмева

За премиер се спряга и Гълъб Донев – министър на труда и социалната политика в трите служебни кабинети на Радев, сега секретар на президента по демографията и социалните политики.

Гълъб Донев и Стефан Янев, Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Още една дама от най-близкото обкръжение на президента се очаква да влезе служебното правителство. Това е Мария Нейкова, професор по административно право и процес в Бургаския свободен университет. Тя е била областен управител на Стара Загора по времето на НДСВ, а миналата година е назначена за губернатор на Бургас, твърди се – личен избор на Радев.

Министър на отбраната вероятно ще е главният секретар на президента полк. Димитър Стоянов, което би било ясен знак за обръщане на курса към Русия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *