Първи версии за министрите в новия кабинет на Румен Радев!

България отблизо

Няколко имена се завъртяха преди броени часове за бъдещи министри в служебния кабинет, който предстои да назначи президента Румен Радев.

Веднага след като стана ясно, че БСП ще върне неизпълнен третия мандат, заваляха предположения и спекулации за дадени ведомства, Телеграф бг.

 

Първи е наследникът на вътрешния министър Бойко Рашков, който предизвика много коментари както по темата за КПКОНПИ, така и за евентуалното му връщане като преподавател в УНСС.

Основното име, което се спряга за креслото му е на Венцислав Катинов. Като негов евентуален заместник се сочи Емил Ганчев.

Венцислав Катинов и Славейко Джамбазов са сред спряганите имена на фаворитите за министри в бъдещия служебен кабинет.

Тандемът Катинов – Ганчев вече участва в два служебни кабинет на Румен Радев, като двамата бяха заместници първо на Пламен Узунов, а след това на самия Бойко Рашков. Сегашният министър обаче ги уволни.

Второто най-горещо ведомство е на здравеопазването. Там се спрягат две имена за служебни министри. Първото е на вече изпълнявалата тази длъжност в кабинета на Пламен Орешарски – д-р Таня Андреева.

Тя беше замесена в няколко скандала по време на едногодишния й мандат. Второ име е д-р Славейко Джамбазов, който е председател на неправителствената организация „Ценности за бъдещето“ и е в Съвета на директорите на „Чайкафарма“ и „ДаллБогг“.  Пред bTV той отрече да е говорено с него и не желае да се занимава с политика.

За вицепремиер и министър на външните работи се спряга името на посланика ни във Великобритания Марин Райков. Той също отказа да коментира темата.

Правосъдното министерство се очаква да отиде при депутата от БСП Крум Зарков.

За министър на икономиката се спряга икономистът и бивш заместник-министър на икономиката в кабинета „Сакскобургготски“ София Касидова.

Министерството на младежта и спорта навярно ще се оглави от бившата състезателка по стрелба и политик от БСП Весела Лечева.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *