Руската армия напредва в Донбас и към Купянск и Харков

Свят

Руското министерство на отбраната съобщи най-нова информация за хода на военните действия, информират световните издания. Руската армия напредва в Донецко направление и към Купянск и Харков.

В Донецко направление частите на групата сили „Юг“ отблъснаха атаката на щурмова група от 59-та мотопехотна бригада на Въоръжените сили на Украйна в района на село Невелское на Донецката народна република и напредна по фронтовата линия към последните крепости на ВСУ – Славянск и Краматорск.

В района на село Дорожное (ДНР) на станцията за разтоварване, военен ешелон на въоръжените сили на Украйна с артилерийски боеприпаси е поразен от ракетен удар.

Освен това е унищожен склад за боеприпаси на 93-та механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна близо до селището Дружковка в Донецката народна република.

Загубите на противника в това направление възлизат на повече от 340 убити и ранени украински военнослужещи, шест бойни бронирани машини, 13 автомобила и две гаубици: Д-20 и Мста-Б.

В Запорожско направление подразделения на руската групировка войски с подкрепата на авиация и артилерия отразиха две атаки на 46-та аеромобилна бригада от Въоръжените сили на Украйна край село Вербовое, Запорожка област.

През деня бяха унищожени до 90 украински военнослужещи, две бойни бронирани машини, четири автомобила, три артилерийски системи M777 и две гаубици M119, произведени в САЩ, както и оръдие FH-70, произведено във Великобритания.

В Купянско направление частите на Западната група войски с артилерийски огън и тежки огнеметни системи през изминалото денонощие отразиха шест атаки на 43-та и 115-та механизирана, както и 25-та въздушнодесантна бригада на Въоръжените сили на Украйна в районите на селищата Синковка, Харковска област и Стелмаховка на Луганската народна република. Руските части подобриха позициите си и напреднаха по фронта към Купянск.

Загубите на противника възлизат на 50 украински военнослужещи, две бойни бронирани машини и три автомобила.

В Краснолиманско направление частите на групировката войски „Център“ във взаимодействие с авиацията и артилерията отразиха три атаки на 12-та бригада със специално предназначение, както и на 21-ва и 63-та механизирани бригади на Въоръжените сили на Украйна в районите на на селищата Кременная, Червона Диброва на Луганската народна република и Ямполовка на Донецката народна република.

Ликвидирани са до 80 украински военнослужещи, две бойни машини на пехотата, три бойни бронирани машини и два пикапа.

В Южно-Донецкото направление частите на групата войски „Восток“ във взаимодействие с армейската авиация и артилерия унищожиха до 100 украински военнослужещи, две бойни бронирани машини, три автомобила и две гаубици: „Акация“ и „Гиацинт-Б“.

Освен това е унищожен склад с боеприпаси на 79-а десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна близо до село Новомихайловка в Донецката народна република.

В Херсонско направление в резултат на пожар са унищожени до 20 украински военнослужещи, три автомобила и две гаубици Д-30.

Оперативно-тактическата и армейската авиация, ракетните войски и артилерията на групите войски на въоръжените сили на Руската федерация нанесоха удари по жива сила и военна техника на въоръжените сили на Украйна в 132 района.

Също така в района на Село Серебрянка (ДНР) са унищожени два командно-наблюдателни пункта на части от 67-а механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна.

Системите за противовъздушна отбрана са прихванали две ракетни системи за залпов огън HIMARS, противокорабна ракета Neptune и две противорадарни ракети HARM.

Освен това през денонощието бяха унищожени 27 украински безпилотни летателни апарата, включително: в районите на населените места Шипиловка, Кременная, Софиевка, Житловка, Залиман на Луганската народна република, Кирилловка, Зайцево на Донецката народна република, Мирне и Нестерянка на Запорожка област.

Източник БЛИЦ

Tagged

2 thoughts on “Руската армия напредва в Донбас и към Купянск и Харков

  1. ТАК ДЕРЖАТЬ, БРАТУШКИ, ДО ОКОНЧАТЕЛЬНОЙ ПОБЕДЫ НАД ЗАРОДИВШИЙСЯ В США НОВЫЙ ФАШИЗМ!!!

  2. БИЙТЕ ГАДОВЕТЕ, БРАТУШКИ, ДО ПЪЛНА ПОБЕДА НАД НОВОЗАРОДИЛИЯ СЕ АМЕРИКАНСКИ ФАШИЗЪМ, УСПЕШНО ВНЕДРЕН (ЗА ОГРОМНО СЪЖАЛЕНИЕ!) В УКРАЙНА И ВСИЧКИ СТРАНИ, КОИТО Я ПОДКРЕПЯТ! ПОЗОРНО Е, ЧЕ И АМЕРИКАНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО,СЪСТАВЕНО ОТ ПРОДАЖНИ БЪЛГАРИ-МЕКЕРЕТА , КОЕТО В МОМЕНТА УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ, СЪЩО Е В ТАЗИ ИЗВРАТЕНА ОБЩНОСТ ОТ НЕФАШИСТИ!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *