„Ню Йорк Таймс“: Тежки битки в Южна Украйна! ВСУ понасят страшни загуби!

Свят

Според американското издание „Ню Йорк Таймс“, чийто репортер е разговарял с участници в сраженията, продължаващата битка в Южна Украйна – за Харков, Николаев и Одеса – може да се окаже най-тежката от цялата война.

 

Властите в Киев по принцип не разкриват данни за броя на жертвите, но в интервюта с журналисти украинските военни определят жертвите на бойното поле като „големи“ и „масови“.

В статията на „Ню Йорк Таймс“ американските журналисти се позовават на източници от ВСУ, които описват опити за големи офанзиви, при които колони от украински танкове и бронирани машини се опитват да преминат през открито поле, но са безмилостно обстрелвани от руската артилерия и взривявани от изградени от руските сили минни полета.

Един от украинските бойци, при условие за анонимност, заявява, че по време на неотдавнашно нападение са загубили петдесет души за два часа.

На друг фронт се твърди, че стотици хора са били убити или ранени при опит за превземане на едно село, което въпреки това е останало под руски контрол и все още се контролира от руснаците.

„Ню Йорк Таймс“ пише, позовавайки се на данни от украинската армия, че руските войски са изградили внушителни съоръжения, които едновременно служат за защита и за прикриване на частите, които тръгват в атака. По този начин завладените територии се намират под надеждна защита, а руската армия има чудесната възможност да атакуват и завладяват и нови територии.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *