Няма да има прошка: Страховита колона от руски системи „Ураган“ нахлу в Харковска област!

Свят

Министерството на отбраната на Русия усилва групировката си в харковското направление, като там са разположени реактивни системи за залпов огън (РСЗО) „Ураган“ и бойни машини на пехотата. 

 

Видео с колона от военна техника на път за района публикуваха от военното ведомство.

Съдейки по кадрите, плашещата колона включва армейски камиони КамАЗ, влекачи с бойни машини на пехотата БМП-2, бойни и транспортно-зареждащи машини на реактивни системи за залпов изстрел Ураган с калибър 220 мм.

Руските ВКС ликвидираха до 300 украински военнослужещи в района на Харков и Донецката народна република с високоточно оръжие, съобщиха от Министерството на отбраната на Русия.

„Високоточното оръжие на руските въздушно-космически сили порази щаба на 5-та бригада на Националната гвардия на Украйна, пунктовете за временна дислокация на подразделенията на 92-ра механизирана бригада и националистическото формирование „Кракен“ в района на Балаклея и Чугуев, Харковска област, както и командния пункт на 54-та механизирана бригада край населеното място Рай-Александровка на Донецката народна република“, съобщиха от министерството.

От ведомството уточниха, че в резултат на това са «унищожени до 300 украински военнослужещи и до 15 единици военна техника».

По-рано агенциите съобщиха, че руските въоръжени сили са отбили опит на въоръжените сили на Украйна да обкръжат Балаклея. Според ръководителя на областната администрация Виталий Ганчев това населено място в Харковска област остава под контрола на руските военни.

https://youtu.be/AKMaoowyKTk

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *