Няма прошка: Бойко Рашков казва днес кой в КЕВР надува цените на парното и тока!

България отблизо

Резултатите от проверката на МВР за нарушения в Комисията за енергийно и водно регулиране/КЕВР/ се очакват днес.

Както обяви вътрешният министър Бойко Рашков, полицията провежда мащабно разследване на газовата криза у нас, което може да приключи и с обвинения. Сред обвиняемите може да са и експерти от КЕВР.

Припомняме, че КЕВР е органът, който определя цените на парното, тока и газта. И точно там разследват сега дознателите от МВР, защото има сериозни улики, които сочат към топла връзка между експерти от Комисията за енергийно и водно регулиране/КЕВР/ и монополиста Булгаргаз. Така цените са били вдигани в угода на двете институции, а те от своя страна са надували заплати и бонуси, без да се интересуват, че хората в България изнемогват и почти не могат да плащат своите сметки.

По изчисления на Евростат стотици хиляди българи са принудени да стоят на тъмно и студено, защото не могат да платят осветлението и отоплението си.

От думите на Рашков стана ясно, че обвинения може да бъдат повдигнати на освободения изпълнителен директор на „Булгаргаз“ Николай Павлов.

Според управляващите високите цени и затрудненията за потребителите са резултат от конкретни неправомерни действия в държавните структури.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *