петък, април 19, 2024
Начало > България отблизо > Анализатор обясни кой е виновен за войната в Украйна и каза какво ще стане с Киев и Зеленски!

Анализатор обясни кой е виновен за войната в Украйна и каза какво ще стане с Киев и Зеленски!

България отблизо Свят

Путин години наред даваше знаци на САЩ и НАТО, че ако вървят в посока към руската граница, рано или късно ще се стигне до тази „червена линия“, която Русия няма да позволи на никой да премине. Това заяви международният анализатор Боян Чуков в студиото на „България сутрин“. 

„Много американски анализатори предупреждаваха още през 2008 година, че може да се стигне до война. Те обясняваха, че Украйна е най-червената от всички „червени линии“ за Руската федерация. Тогава, обаче, имаше категорично световно доминиране на САЩ и те не слушаха предупрежденията“, коментира анализаторът пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че първата фаза на операцията е приключила, следва фаза 2 – руснаците ще влязат в Киев, Одеса също ще падне. Чуков коментира и последните изказвания на Байдън и Зеленски.

„В думите на Байдън четем между редовете – „Ние се отказваме от Украйна, ще ви подкрепяме, но американските въоръжени сили няма да се намесват.

В последното си изказване Зеленски в паника заяви, че иска да говори с Путин и че Украйна може да остане неутрална държава. Той разбра, че в момента е оставен сам“, каза Чуков.

Международният анализатор отбеляза, че обявените санкции срещу Русия реално укрепват позицията на Путин. И то по простата причина, че все по-малко западни стоки ще влизат в Русия и все по-голяма ще бъде тежестта на руските производители. А от това печели руската икономика и руските хора.

Страните от ЕС, обаче, включително и нашата, ще губят, понеже Русия е огромен пазар, който е съвсем близо до нас. Да не говорим за енергоресурсите като природен газ, бензин, петрол и т.н., за които и ние, и Европа, не можем да намерим евтини заместители, които да са в достатъчно количество.

„През последните седмици американските медии започват да извеждат Доналд Тръмп на преден план. Изведоха го на преден план, понеже сегашната политика на САЩ вкара в обща прегръдка Китай и Руската федерация. А това е фатална грешка за Вашингтон“, коментира Чуков.

И отбеляза внимателната позиция на Китай вчера – избягване на термини като „нахлуване на Русия“.

„По-късно имаше телефонен разговор между Лавров и китайския му колега. Тогава Китай заяви, че ситуацията в Украйна е резултат от действията на САЩ. А това вече е явен сблъсък на  геостратегическите интереси на САЩ, от една страна, и Русия и Китай, от друга“, каза още международният анализатор.

„Нещо повече. Китайски кораби навлязоха в териториалните води на Тайван, а китайски хеликоптери полетяха във въздушното пространство, уж контролирано от САЩ. Не изключвам вероятността Китай да приеме събитията в Украйна като прозорец, в който да реши и своя териториален проблем“, допълни Чуков.

И добави, че пренареждането в световния ред е факт, започнали са го Китай и Русия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *