Орбан мощно скочи срещу ЕП. Тези чиновници са излишни!

България отблизо Свят
Унгарският парламент прие решение, което призовава за премахването на Европейския парламент в настоящата му форма и за заличаването в договорите за Европейския съюз на целта за „все по-тесен съюз“, предаде агенция ДПА.

Решението, внесено от управляващата партия ФИДЕС на премиера Виктор Орбан, получи 130 гласа в 234-местния парламент. Петдесет депутати се въздържаха.

 

В документа се предлага евродепутатите да не се избират пряко от гласоподавателите в отделните страни членки, а да се излъчват от националните парламенти.

 

Орбан, който е привърженик на „нелибералната демокрация“, казва, че отстоява унгарския суверенитет и европейските християнски ценности, които според него са подкопавани от космополитния и технократски ЕС.

 

Според него Евросъюзът трябва да е само икономическа и търговска общност и е противник на всички опити за политическа интеграция, отбелязва агенция ДПА.

Не може еврочиновници да диктуват кое е правилно и неправилно за една държава и да й нареждат дори кога да се къпе и дали да  се топли през зимата, допълва унгарският президент.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *