Орбан: Санкциите срещу Русия са необмислени, равни на атомна бомба! Твърдо съм против!

България отблизо

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че страната му се противопоставя на необмислените санкции срещу Русия, които според него са сравними с атомна бомба и водят до глад и безпрецедентна масова миграция.

Това изявление той направи в събота на съвместа пресконференция със сръбския президент Александър Вучич на селскостопанския панаир в Нови Сад.

Унгарският премиер каза, че гладът ще предизвика вълна от миграция, която ще унищожи страните по пътя си, съобщава ТАСС.

„Очаква ни тежка зима, военният конфликт в Украйна ни поставя в трудна позиция. На вас, г-н президент“, каза Орбан, обръщайки се към Вучич, „е тежко, защото не сте член на ЕС, а за нас е тежко, тъй като сме член на ЕС, тежко е да бъдеш умен в такава трудна ситуация. Затова Унгария не е съгласна с икономически неприемливи и неразумни мерки, предприети в Брюксел, които водят до по-високи цени. Не сме длъжни да приемаме безразсъдни санкции, защото санкциите срещу Русия са равни на една атомна бомба, това може да доведе дотам, че не само няма да можем да нахраним народа си, но и да получим много мигранти на границата“, каза Орбан.

Според Орбан гладът ще предизвика вълна от миграция, която ще унищожи страните, които застават на пътя ѝ. „През 2020-2021 г. нашите герои бяха лекари, а тази година нашите герои ще бъдат селскостопанските работници, от тях ще зависи дали имаме хляб или не. Ако не осигурим на света храна, тогава ще се излеят такива миграционни потоци, че миграцията досега ще ще ни изглежда като детска приказка. Няма да са хора, които искат да живеят по-добре, а хора, които искат да оцелеят, тази миграция ще ни смаже“, каза унгарският премиер, добавя ТАСС.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *