Оставката на Цветанов беше менте! Ето заради чие его се разигра фарсът! Опозицията иска избори!

България отблизо

Последните събития доказаха тезите на БСП от последните 2 години.

Цветанов напуска парламента, за да остане във властта. Това не е морален акт, а прозрачен трик за опазване на влияние, заяви на брифинг в централата на БСП зам.-председателят на ПГ на червените Крум Зарков.

По думите му изборът на Дариткова за шеф на парламентарната група на ГЕРБ било доказателство за това. „Тя е верен последовател на Цветанов. Коалиционните партньори са спокойни, защото знаят много добре, че нещо се уж променя, за да остане същото. Оставката на Цветанов е формална. Тя е политически фалш. Тя доказва и друго наше твърдение – че в България демокрацията е под заплаха. Доказателство е фактът, че политик, свалян от всякакви постове и изгубил обществено доверие, може да бъде председател на предизборния щаб“, подчерта той.

По думите на Зарков, оставките в тази страна служат само на един човек. „Те не променят модела на управление. Единственото, което постигат, е да осигурят комфорт на премиера Бойко Борисов, който продължава до следващия скандал и до следващата оставка.

Искаме този порочен кръг да приключи. Искаме предсрочни избори, на които санкцията да дойде от избирателя. Вместо фалшиви оставки искаме реална отговорност. Искаме реална парламентарна демокрация, а не формална държава“, заяви той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *