От последната минута: Президентът каза кога връчва третия мандат и призова партиите да открият нещо важно!

България отблизо

Ако има избори две в едно, това е проблем, и аз мисля, че наред с нарастването на миграционния натиск държавата ни взема адекватни мерки.

 

Над 4 млн. лева са необходими на месец за усилване, така че и армията да се включи и усили охраната на границата с Турция.  Това заяви президентът Румен Радев по повод очаквания мигрантски натиск на границите ни.
Тези пари ги има в резерва, но от парламента зависи да актуализира бюджета.

Аз мисля, че времето за декларации от страна на политическите партии изтече, хората очакват да видят отговорност.

На въпрос, дали е обвързал връчването на мандат с актуализация на бюджета:

– Първо, аз не съм обвързал връчването на мандата с актуализация на бюджета, но това е нещо което трябва да се случи и аз призовавам нашите народни представители, освен да изслушват министрите, да бъдат отговорни.

Диалогът между партиите и президентската институция е важен, но много по важен е диалогът между самите партии, които трябва да намерят тази формула, че да сформират правителство. Времето неумолимо изтича. Аз мога да забавя до петък. Всички опции са възможни, но аз чакам много ясна заявка от партиите към хората, към гражданите, че те са в състояние да сформират устойчиво мнозинство.

Не искам да спекулирам за шансове, виждаме че всеки ден имаме различни коментари от различните партии.

От всички разговори които водих тези дни със стотици граждани, българите гледат с голяма надежда, но партиите трябва да знаят че търпението на българите се изчерпва. Когато се правят тънки сметки, трябва да се мисли за хората. Партиите трябва да докажат че имат място в този парламент.

Ние сме длъжни да изчерпим всички опции, до последния момент се надявам че диалогът между партиите да се води по такъв начин че да постигнем успех. Иначе отиваме на предсрочни парламентарни избори.

При актуализиран бюджет, държавата е блокирана за вземане на важни решения, пред България има много предизвикателства, служебното правителство ще бъде в по-добри условия, защото пари ще има. Все пак България е парламентарна република. Ако сметнем колко време парламента няма да работи, това означава задълбочаване на политическата криза.

При неактулизиран Бюджет – Тогава не искам да коментирам.

Служебното правителство формира ясни приоритети за актуализацията на бюджета. Здравна помощ, охрана на държавните граница, това очакват българите.

Очаквам ЦИК да даде своето категорично становище дали технологично е възможно провеждането на избори 2 в  1.

Досега не сме имали смесване на парламентарни и президентски избори, трябва да се подходи много внимателно.

Дали българите ще откликнат на техния призив след тази електорална умора и в рамките на по-малко от месец ще отидат 3 пъти на избори

Най-късно в петък ще връча мандат, всички опции са възможни.

Липсва една много важна думичка в нашия парламент, при тази конфигурация на политическите сили, трябва да присъства думичката компромис, без това няма как да се получи. .

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *