От последната минута: Руските танкове навлязоха в предградията на Киев!

Свят

Руски танкове се появиха днес на североизточните предели на украинската столица Киев, предаде Франс прес. Руски сили вече успяха да навлязат в западните и северните предградия на града.

Сражения се водят в село Скибин, което е на няколкостотин метра от последната пътна блокада, изградена от украинските сили, малко преди входа на Киев от североизточна посока.

Пак днес сутринта ракети Град се изсипаха по опустялото село Велика Димерка, на около 5 километра от границите на Киев. Някои от ракетите паднаха на около двадесет метра от екип на Франс прес. Други ракети поразиха няколко къщи в селото, в което тази сутрин влязоха и руски военни.

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че половината от населението на цялата киевска агломерация е избягало от началото на руската инвазия в Украйна на 24 февруари, предаде Франс прес.

„Според информациите, с които разполагаме, всеки втори жител на Киев е напуснал града. Днес под два милиона жители са все още тук“, каза Кличко пред украинската държавна телевизия.

Киевската агломерация наброяваше 3,5 милиона жители преди началото на конфликта с Русия.

От миналата седмица към Киев пътува 65-километрова колона от руски танкове, която обаче забави ход през последните дни, защото трябваше да се даде възможност на жителите да напуснат града, за да може да започне операцията по прочистване на предградията и самата столица от окопалите се в жилищните сгради националистически бойни групи.

Tagged

1 thought on “От последната минута: Руските танкове навлязоха в предградията на Киев!

  1. Давайте точна информация ! Колоната е военна колона и не е само от танкове . Няма как да е . Дали е 65 км. е въпрос на коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *