Извънредно: Путин предупреди САЩ и Запада, че Русия е по-силна от тях!

Свят

Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия ще излезе по-силна и по-независима след преодоляване на трудностите, причинени от това, което той нарече „нелегитимни санкции“ на Запада. Нещо повече. Руският лидер предупреди, че РФ е по-силна от САЩ и Запада, затова не ги съветва да опитват каквото и да било.

Това се разбира от съобщенията на „Ройтерс“ и други медии.

Владимир Путин подчерта, че не е имало алтернатива на това, което Москва нарича специална военна операция в Украйна и че Русия не е страна, която може да приеме компрометиране на суверенитета си в замяна на някаква краткосрочна икономическа печалба.

„Санкциите срещу Русия бяха неизбежни, но страната ще се справи с тях, няма да живее с наведен гръб“ (израз с аналог на български „преклонена глава“ ‘ бел.ред.), посочи Путин на заседание на руското правителство.

Има някои въпроси, проблеми и трудности, но в миналото сме ги преодолявали, ще ги преодолеем и сега. Нека Западът да се страхува от Русия, защото тя е много по-силна от него, категоричен бе той.

„Хората ще разберат, че няма проблем, който да не можем да решим“, убеден е Путин.

Той припомни и че санкциите срещу Русия ощетяват самите граждани на западните страни, които властите призовават да „затегнат коланите и да облекат топли дрехи“.

Путин настоява, че Русия изпълнява задълженията си за доставка на енергия и не е виновна за повишаването на цените.

По-високите цени са резултат от собствените им погрешни изчисления (на западните страни, бел.ред.) – не обвинявайте нас“, каза Путин.

Руската икономика се адаптира към новата ситуация, което ще доведе до повишаване на независимостта и суверенитета на страната, заяви руският президент, обобщавайки срещата с членове на правителството.

„Икономиката със сигурност се адаптира към новата ситуация. Ще продължим заместването на вноса във всички области и в крайна сметка всичко това ще доведе до повишаване на нашата независимост, автономия и суверенитет“, каза Путин.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *