Русия отказа на САЩ да замрази конфликта и продължава настъплението

Свят

Американският професор Джефри Сакс в интервю за YouTube канала Juging Freedom разкри защо САЩ толкова много се засилиха да искат замразяване на конфликта в Украйна и какво мисли Русия по този въпрос.

Украйна търпи пълен крах на бойното поле, това е фиаско за САЩ.

Сега екипът на Байдън и демократите спешно мислят какво да правят. В година на избори рейтингът на одобрение на президента рязко пада. Социологическите проучвания показват ужасни резултати за него. Затова те всячески се опитват да замразят конфликта и търсят някаква сделка или начин да замразят този конфликт.

Но руснаците казват: „Няма да замразим конфликта. Ще търсим истинско политическо регулиране, но няма да замразим конфликта, така че след шест месеца или година вие отново да се върнете с ново разширяване на НАТО, с повече провокации и нови оръжейни системи. Няма да стане. Затова продължаваме с настъплението».

С други думи, администрацията на Байдън беше притисната в ъгъла дори преди катастрофата от 7 октомври в Израел и Палестина.

Главнокомандващият украинската армия Валерий Залужни, например, твърди, че ситуацията е в „задънена улица“. Но това не е вярно. Русия вече е в настъпление и напредва в различни части на фронтовата линия. А тези успехи могат да бъдат значителни, защото Украйна наистина загуби много жива сила. Тоест има толкова много убити и ранени, че Русия има реален шанс да пробие украинската отбранителна линия.

Може би Залужни действително представя желаното за действително. Зеленски открито лъже, твърдейки, че Украйна продължава да напредва, че ще победи, че никога няма да преговаря и други подобни.

От гледна точка на САЩ това е крах. Считам, че много от нас казаха от самото начало, че това е провал и че всичко ще завърши с ужасно фиаско. Преди повече от година написах, че настоящият конфликт е поредната катастрофа на неоконсерваториите и в този смисъл нищо от случилото се не беше изненада.

Наистина е хаос. И той явно расте. Политическата криза в Украйна е остра, независимо дали Зеленски е изправен пред преврат или някакво вътрешно сътресение. Следва да се отнесем със сериозност към тази вероятност.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *