Борисов: Ще се видя със Зеленски и ще му стисна ръката

България отблизо

„В 10 часа ще се видим. Това не са срещи, от които ще произлизат новини. Вчера свършихме всичко важно.

Няма напрежение между партньорите в управлението. Във вчерашния ден имаше няколко важни решения, които трябваше да се вземат и с Кирил Петков бяхме в непрекъсната комуникация“, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание (НА).

 

Коментарът му бе по повод очакваната лидерска среща между ГЕРБ и ПП.

Той коментира и очакваната визита на Зеленски у нас, за която се разбра във вторник, но все още няма официално потвърждение.

„Зеленски е един от хората, които в момента определят световната политика, водейки война с Русия“, каза Борисов и допълни:

„Това би било много добър знак за България. Признание за всичко, което страната ние направила в последните месеци

Подобно посещение би било много добър знак за демократичната общност в България, за препотвърждаване на евроатлантическите задачи и цели. Признание и за това, което България прави в последните месеци“.

„Ако има такава визита разбира се ще се видим с него, защото има две теми, които много ме притесняват… едната по-малко вече.

Първата – язовирът „Нова Каховка“. Засега Господ е нас и може и да няма поражения.

Но това, което Зеленски каза в разговор с френския президент Макрон за проблемите в АЕЦ „Запорожие“. Това много ме притеснява.

Това е най-голямата ядрена бомба в Европа.

Трябва световната общност да гарантира, че тази голяма ядрена централа няма да се превърне в ядрена бомба“, заяви Борисов.

„На съучениците на Гешев няма да си дам имунитета!“, каза лидерът на ГЕРБ, който отново заяви, че имунитетът му бил даден от народа.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *