От последните минути: И Горанов ХВЪРЧИ от кабинета! Ето шокиращите причини!

България отблизо

Изглежда Горанов е осигурил по-голяма партийна субсидия на ГЕРБ, заради евроизборите.

„Има огромно напрежение в българското общество, породено от неправомерното харчене на държавни средства“.

Това обяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев на входа на централата на „Позитано“ 20.

„Смятаме да търсим отговорност на министър Горанов, защото това е изцяло по негова вина. Отговорност се търси с искане на оставка“, заяви Стойнев. „Ето защо ще искаме оставката  на финансовия министър Владислав Горанов за неправомерно изхарчени средства при разпределяне на партийните субсидии.“ 

Решението да се иска оставката на финансовия министър идва преди БСП да се е върналата в парламента. Припомняме, че вчера късно вечерта Националният съвет на БСП взе решение за връщане на ПГ на левицата в парламента. Това стана след като лидерът на БСП Корнелия Нинова изненадващо подаде оставка си, но обяви, че ще се включи в новото състезание за лидер на столетницата. Самата парламентарна група взе решение да се връща поетапно в парламента – от днес в комисиите, а от утре и в пленарна зала.

„Днес имахме заседание на групата, за да обсъдим следващите ни действия. Взехме решение от днес народните представители да влязат в парламентарните комисии и да се включат в работата на българския парламент, а от утре и в пленарна зала да участваме в заседанието на Народното събрание“, заяви Драгомир Стойнев.

На въпрос защо не са се включили днес в заседанието, при положение, че депутатите гласуваха ветото на държавния глава върху Закона за държавната собственост, Стойнев обясни, че тези решения се взимат с 121 гласа, а управляващата коалиция така или иначе си ги има. „Имат си 121 гласа, друг е въпросът дали имат легитимност“, коментира Стойнев.

От думите му стана ясно, че парламентарната група е колективен орган и е имала нужда от възможност да обсъди ситуацията и сроковете с връщането на социалистите в НС./news.bg/

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *