От последните минути: Мария Габриел тропна по масата! Дълго мълчах, повече не мога. Такова правителство няма да има!

България отблизо

Ръководството на ГЕРБ и Изпълнителната комисия на партията дадоха брифинг след заседание, провело се в късния следобед в събота.

Това се случва на фона на скандала със записите на Националното заседание на ПП, изнесени от Радостин Василев. Въпреки че Лена Бориславова заяви, че това, което се е говорело няма голямо значение и ротационният кабинет си остава,  се появи  информация, че „джентълменското споразумение“ вече няма тежест и ще бъде разтурено.

 

На брифинга първо думата взе Мария Габриел.

„Дълго мълчах. слушах много. Водих се единствено от разума и грижата за държавата. Днес говорих с акад. Денков“.

„Замразяваме преговорите. Всичко си има граница!“, заяви тя.

„Дори да има някакво съмнение, че България е параван, България не е параван. България е суверенна държава. Ние имаме европейски и атлантически партньори. И аз го ценя“, заяви Габриел.

„Но решенията се вземат единствено в България. България не може да бъде фасада за нечисти помисли, жажда за власт“, допълни тя.

„Това ли е виждането как се правят избори? Ако е това, българските граждани не заслужават такова отношение“, каза още Габриел.

„Без ясни отговори и гаранции за спазване на принципите аз не мога да участвам под каквато и да е форма. На мен сега ми е важно да има яснота по отношение на ненарушаването на закона, неполитизирането на държавния апарат и службите, ясни гаранции за спазване на правомощията на институциите“, изтъкна номинираната за премиер от ГЕРБ.

„Докато няма отговори и гаранции за спазване на тези принципи, замразяваме тези преговори“, категорична беше тя.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *