Медведев разкри кой вариант за бъдещето на Украйна устройва Русия и с кои варианти тя няма да се съгласи никога

Свят

С публикацията си в мрежата зам.-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, представи своето виждане за бъдещето на Украйна. 

 

Дмитрий Медведев многократно е заявявал, че в съвременния си вид Украйна като държава ще престане да съществува, но в нова публикация той представя по-конкретни варианти. Основният въпрос, който възниква в случая, е: вариантите, представени от Дмитрий Медведев, производни ли са на официалната позиция на властите на Руската федерация или са чисто лични, отбелязват информационните агенции.

И така, заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия в своя канал в Tелеграм представя три варианта за разпадането на това, което днес се нарича Украйна. Освен това и в трите версии Дмитрий Медведев започва с вероятното преминаване на западните украински региони под административен и политически контрол на отделни страни от ЕС или на целия ЕС. Що се отнася до останалото, според него има варианти, пишат чуждестранните агенции.

Сред тези варианти е запазването на „ничия“ Украйна, която под формата на няколко региона ще бъде, както се изразява Медведев, „притисната между ЕС и Русия“. Тази „ничия“ Украйна, чиито власти непрекъснато ще декларират необходимостта от връщане на изгубените земи (но само онези, които са станали част от Руската федерация), в крайна сметка ще бъде приета в НАТО и ЕС. А това изобщо не устройва Русия. И такъв вариант няма да бъде допуснат никога.

Друг вариант, според бившия президент и бившия премиер, е цялата територия на Украйна да бъде разделена между някои страни от ЕС и Русия, а украинското правителство да се превърне в „правителство в изгнание“. В този случай, според Медведев, рискът от възобновяване на въоръжения конфликт ще бъде умерен, но украинската терористична активност остава висока.

И третият вариант: Получава се същото като в първия случай, но с обратен знак. Само че при този вариант Украйна капитулира. Няколко западни области на Украйна се присъединяват към три страни от ЕС – Унгария, Румъния и Полша. Хората от централните и някои други безстопанствени региони на Украйна в рамките на чл. 1 от Устава на ООН незабавно декларират своето самоопределение чрез присъединяване към Руската федерация. Молбата им е удовлетворена и конфликтът приключва с достатъчно гаранции, че няма да се повтори в дългосрочен план.

Самият Медведев пише, че Русия се нуждае от третия вариант. Само че при този вариант поне една област се присъединява към Беларус, а Молдова попада под юрисдикцията на Русия.

Според Медведев, на дневен ред остава и изтеглянето на военните бази на НАТО и САЩ от прибалтийските страни, от Полша, Чехия и Унгария, от Румъния и България. Тоест, от цяла източна Европа. Защото в противен случай ядрените оръжия на САЩ ще бъдат на няколко минути полет до Москва.

А това е изобщо и напълно неприемливо за Руската федерация.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *