От последните минути! Преврат в ГЕРБ? Вижте кой иска да вземе властта!

България отблизо

Суперскандал се вихри в централата на ГЕРБ, но в момента всички го държат в пълна тайна.

Преди заминаването на Борисов за Москва, между него и Цветан  Цветанов избухнал луд скандал. Главният физкултурник на Републиката се противопоставил на идеята да се ходи в Русия и твърдо държал страната ни да изпълнява евроатлантическия си курс. Борисов си държал на неговото и твърдял, че ще прави мост между България и Русия и така щял да остане в историята. Или поне да получи подкрепата на русофилите в България.

Американските началници на Цветанов обаче наредили нещо съвсем друго. И за пръв път той финтира и бойкотира шефа си.

Стигна се дотам, че в четвртак сутринта зам.-председателят на ГЕРБ  демонстративно не се появи в сутрешния блок на бТВ въпреки уговорката, че ще отиде. Той трябвало да коментира посещението на премиера Бойко Борисов в Русия и срещите му с Владимир Путин и Дмитрий Медведев, но внезапно казал, че има друга работа. А Цецко да изпусне възможността да се покаже по телевизията е просто нещо немислимо!

Това пише сайтът  Фрог нюз, който цитира служители на телевизията. Шефът на парламентарната група на ГЕРБ  се обадил рано сутринта и заявил, че се отказва от участие. Журналистите се видяли в чудо и започнали да звънят на пожар на всички възможни събеседници, за да запълнят дупката. Звъннали чак на Мартин Димитров, но той също ги отрязал, тъй като не бил подготвен по темата.

Борисов се върна преждевременно от Москва, където предварително бе обявил, че ще е  на двудневно посещение. Без никакво обяснение обаче той си тръгна на десетия час от визитата си  без никакво обяснение. Руската страна се въздържа да  коментира нелепата и конфузна  ситуация. Според протокола, в сряда вечерта е била планирана официална вечеря. Тя обаче не се състояла, поради преждевременното завръщане на премиера. Никой не разбра кой е решил  прекратяването на посещението – Борисов или на Кремъл. А този факт стана повод за много подигравки и в медиите и в социалните мрежи.

За първи път обаче  Цветанов отказва да похвали своя лидер да лъже и да маже след него. Това никога досега не се е случвало!

Политолози смятат, че това се е случило,  защото той е против сближаването на България с Русия и Путин. Неговите господари са  в САЩ и той действа по тяхна воля и заповед.

Прокрадва се и идеята, че не само е получил нареждания да се противопостави на премиера, но и да настройва структурите на партията против Борисов.

Това вече се случи в Пловдив. Кметът Иван Тотев „бойкотира“ посещението на Бойко Борисов в града под тепетата и избра да замине с Цветанов за Рим.

Тихо и мълчаливо недоволство зрее в момента и в други структури. Рейтингът на министър председателя пада дори и в редиците на собствената му партия.

От САЩ пък отдавна са оттеглили доверието си в него и даже се появяват публикации за престъпното му минало.

Крепят го единствено Меркел, Юнкер и Макрон. И то защото е послушен и им вади кестените от огъня.

Според висши патрийци, Цветанов подготвя преврат в ГЕРБ и смята да се настани на мястото на досегашния си шеф. И има пълната подкрепа на Америка.

На българския еректорат няма подкрепата, но това не е проблем.

Цецко знае как се правят избори!

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

4 thoughts on “От последните минути! Преврат в ГЕРБ? Вижте кой иска да вземе властта!

  1. ТОЗ ЦВЕТАНОВ Е НАИСТИНА ГОЛЯМ СМЕШНИК !КЪДЕ МУ СТИГА УМА !ЕВРОПЕЙЦИТЕ ВИДЯХА ЧЕ ТОЙ Е ПО ГОЛЯМ ХАХО ОТ ТИКВАТА И СА ГОТОВИ ДА НИ ГО НАТРЕСАТ !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *