От последните минути: Украйна клекна, започва бързи преговори с Москва в Беларус

България отблизо

Делегацията на Украйна е съгласувала провеждането на преговорите с Русия в Гомелска област на Беларус и отпътува натам. Това съобщиха от Националния пресцентър на Беларус, позовавайки се на беларуския политик Юрий Воскресенски, съобщиха световни медии.

„По моя информация току-що президентът Зеленски се е свързал с президента Лукашенко. Президентът Лукашенко е убедил президента Зеленски да спаси държавния суверенитет на Украйна, и украинската делегация в момента отпътува към Гомел“, заяви Воскресенски.

На свой ред ръководителят на руската делегация Владимир Медински също потвърди, че украинската страна е съгласувала провеждането на преговори на територията на Беларус.

Сутринта на 27 февруари говорителят на Кремъл Димитрий Песков заяви, че руската делегация, състояща се от представители на външно министерство, министерството на отбраната и администрацията на президента, са пристигнала в беларуския Гомел и ще чака представителите на Украйна.

По-късно обаче президентът на Украйна Волдимир Зеленски съобщи, че смята преговорите на територията на Беларус за невъзможни и предложи преговорите да се проведат във Варшава, Братислава, Будапеща, Истанбул или Баку.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *