Делян Добрев размаза Асен Василев с разкритие за общото им минало

България отблизо

С Асен Василев се познаваме повече от 30 години. Учили сме заедно, бяхме приятели. Когато той реши да влиза в политиката, явно реши, че не може и двамата да имаме място в нея и започна да ме клевети. 

Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, коментирайки отношенията си с финансовия министър Асен Василев.

 

Били сме и в общи компании с него. От 8 до 12 клас бяхме все заедно„, призна той.

„Опитвам се престрелките към него от моя страна да са експертни. Не искам да показвам лични емоции“, каза той и скочи на Василев за бюджета, казвайки че приходната част на бюджета е надценена с 5 млрд.

Не си спомням дали сме били при една и съща учителка по математика„, каза Добрев, отговаряйки на въпрос на Виктор Николаев, според когото сметките на двамата са доста различни.

Според него е много важно в бюджета да бъдат отделени пари за инфраструктура.

Не става въпрос за постната пица. Сега държавата е много по-богата от 2009 година. Не чух нито един икономист, който да подкрепя бюджета на Василев. Нито един икономист в тази държава не подкрепя бюджета на Асен Василев.

Ако той го внесе в този вид, то ние трябва за първи път в историята на България да го отхвърлим„, заяви политикът.

Депутатът призна, че не иска точно ГЕРБ да прекроява бюджета: „Ние искаме той сам да си го прекрои. Не ние да излезем лошите, защото режем бюджета. Ако внесат бюджета с 40 млрд. приходи от данъци, то ние ще го върнем и ще гласуваме против“.

По думите му бюджетът догодина ще е почти изцяло изпълняван от ГЕРБ и именно затова е редно ПП да се вслушат в желанието на партията.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *