Украински министър увърта: Лукашенко ни убеди за преговорите, но ще продължим битката с руските сили!

Свят

Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че украинската делегация не смята да се предава на преговорите, съобщава unian.net.

„Днес сме толкова близо, както никога досега, до влизането на беларуските въоръжени сили във войната. И именно заради това президентът Зеленски и президентът Лукашенко говориха днес. Защото трябва да защитим нашата северна граница и трябва да сведем до минимум заплахите, които ще дойдат от там“, каза Кулеба пред чуждестранни журналисти.

В тази връзка министърът отбеляза, че украинските власти са се съгласили да изпратят делегация на украинско-беларуската граница.

„Няма да отидем в Гомел, който служи като военна база на Русия. Ще се срещнем на границата. Ще отидем там, за да чуем какво има да каже Русия.

Отиваме там без никакви предварителни преговори, без предварително споразумение какъв би могъл да е резултатът от тези преговори. Отиваме там, за да чуем. И отиваме там, за да изразим мнението си за тази война и действията на Русия“, каза Кулеба.

Той отбеляза, че от този момент до момента, в който преговорите приключат, Александър Лукашенко е уверил президента Володимир Зеленски, че срещу Украйна няма да бъдат използвани белоруски военни сили.

„И това вече е постижение и можем само да се надяваме, че Лукашенко ще удържи на думата си. Между този момент и момента, в който преговорите приключат, ние ще продължим пламенно да защитаваме държавата си, да нанасяме поражения върху руските сили, ако се опитат да продължат настъпателната си операция.

Ще продължим да побеждаваме на териториите, които те са взели под свой контрол. Няма да спрем, докато не защитим страната си“, подчерта Кулеба.

Той добави, че в преговорите няма нищо лошо.

„И ако резултатът от тези преговори е мир и край на войната, това трябва да се приветства. Но аз ясно заявявам, че няма да се предадем, няма да капитулираме, няма да предадем нито едно парче от нашата територия. Това не е целта на нашата борба“, подчерта той.

По последна информация точното място, където се водят преговорите е граничният пункт Арександровка в Беларус, недалеч от Чернобил.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *