От последните минути: Хегемонията на САЩ РУХВА! ИНДИЯ също ИЗХВЪРЛЯ долара!

Свят

Руската федерация и Индия вече преминават на разплащания със своите национални валути. Това ще засегне най-напред областта на военно-техническото сътрудничество между двете страни, а след това и редица други области на икономиката.

Забележителното е, че това бе съобщено първо от пресата в Индия. Както пише вестник The Economic Times, главната причина за отказа от доларовите разплащания се крие във факта, че САЩ непрекъснато въвеждат все повече санкции срещу руската федерация. А тези измислени санкционни режими изключително много затрудняват междудържавната търговия и икономическите взаимоотношения между страните.

Има и друга, необявена от индийските медии, причина. И това е желанието на Русия, на Индия, на Китай, а и на много други страни по света, да се отърват веднъж завинаги от опеката на долара и влиянието на САЩ върху техните икономики. Защото Щатите само изсмукват реалните ресурси на държавите, а в замяна им дават някакви хартийки, които Федералния резерв във Вашингтон печата в неограничени количества.

Доларът само пречи, твърдят в индийските средства за масова информация. Ако Индия е сметнала за целесъобразно да купи руска военна техника и въоръжения, то редицата ограничителни мерки на Вашингтон изключително много пречат и усложняват търговските дейности. А Вашингтон няма право да решава, какво да купи Индия в областта на военната техника или във всяка друга гражданска област.

Така се задържат и се провалят сделки за милиарди. Не получават никакво развитие стратегически за Индия проекти като например провеждането на ремонтни дейности на индийската атомна подводница „Чакра“, която е много важна за националната сигурност на страната.

Нещо повече. Световното господство на САЩ във финансовата сфера им позволява тотално да саботират сътрудничеството между Делхи и Москва. Точно затова Русия и Индия така и не можаха да намерят банка, която да се съгласи да осъществи плащанията по техните сделки във военната сфера. По простата причина, че финансовите институции се страхуват от въвеждането на американски санкции срещу тях.

Но от всяка ситуация има изход. Ако не можеш да играеш в някоя игра, защото правилата са насочени именно срещу теб, то трябва просто да напуснеш играта. В случая трябва да се спре разплащането в долари.

И наистина, Русия и Индия вече подготвят система, която да им позволи разплащания в техните национални валути – рубли и рупии. По този начин САЩ веднъж и завинаги се лишават от възможността да въздействат на държавите и да налагат своите интереси в техните икономики.

Скоро светът ще се освободи от това американско и западно робство. Защото Русия отново е начело на битката на човечеството за свободно развитие на държавите и народите.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “От последните минути: Хегемонията на САЩ РУХВА! ИНДИЯ също ИЗХВЪРЛЯ долара!

  1. Само Нашите ДЕБИЛИ, ПОДЛИЗУРКИ….са МАЙКО-ПРОДАВЦИ и работят за западните и американските интереси……………ИДИОТИ гадни!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *