Пенсионерският сценарий се повтаря! Нова гавра очаква старите хора!

България отблизо

Отново идва празник и отново започна заигравката на управляващите с пенсионерите.

Социалният министър Бисер Петков обяви, че може да има великденски добавки за старите хора, но може и да няма. Правителството щяло да мъдри въпроса и да го реши до 26 март. Освен това имало много гласове за и против, хората с пенсии малко над 330 лева се бунтували, защото за тях нямало да има и това не било справедливо. В МС щели да търсят по-справедлив начин на компенсиране.

Не ви ли звучи като де жавю?

Преди всеки празник правителството обявява, че иска да даде по някой лев на пенсионерите, обаче… няма пари. Разиграват се сценки на доброто и лошото ченге, правят се дискусии по телевизията, джавкат се икономисти и социолози, мятат се разбирачи по всичко и политолози и накрая с намесва Борисов, който разрешава с мъка на сърце да се вземат едни пари от бюджета, въпреки че е тежко, ама много тежко за държавата, но пък старите хора са важни, ама много важни!

Сценарият е до болка познат и след всички циркове и театри се взема решение на най-бедните за се дадат по 40 лева да се радват. Това се случва на всеки празник през последните 8 години. Само че най-бедните, тези, които едва свързват двата край са 1,2 милиона души! И после дълго им се натяква какви жертви са направили управниците, как едва ли не са откъснали от собствения си залък, за да дадат на гладуващите.

А залъкът на управниците е огромен, пък този на бедняците са трошици.

Не разбираме кому е нужно всяка година да се повтаря едно и също. За сведение, във фалирала Гърция за Коледа и Великден се дава по още една цяла пенсия на всички и за богат се брои само този, които има над 200 хиляди евро. У нас богат е този, който има пенсия над 330 лева…

Ако тези подаяния ще се раздават /а те се раздават „щедро“ на всеки от двата празника/, защо просто не се предвидят и гласуват в бюджета и да се спестят тези безумни циркове с милостивото правителство и грижата на ГЕРБ за народа?

Защо не се степенува бедността и най-рисковите групи да получат повече, а останалите с пенсии до 500 лева да вземат също някакъв празничен бонус, но по-малък?

Докога ще продължава гаврата с родителите ни? Те не са виновни, че са родени и работили в такава държава, която е на път да се отрече от тях.

За какво могат да послужат 40 лева, ако наистина спазиш традициите и решиш да посрещнеш деца и внуци? За две кила агнешко? Или за 40 яйца и пет козунака?

Подигравка!

Унижение!

Смачкване на народа, който с  жадни очи си чака милостинята.

А може би трябва да послушаме Лиляна Павлова, която обяви – никакви пенсии! Който има родители, да ги издържа. Стига старците са лежали на наш гръб!

На чий гръб, бе Лиле? Ако е на твоя, той поема поне десетина пенсионера.

Но гаврата със старците кой ще я поеме?

Пак народът.

Тъжно, обречено, безмълвно.

За кой ли път…

Автор Станислава Славова , istinata.net

Tagged

4 thoughts on “Пенсионерският сценарий се повтаря! Нова гавра очаква старите хора!

  1. ЛИЛЯНО МА АМИ ТИ НА ЧИИ ГРЪБ ЛЕЖИШ ?!НАЛИ НА НАРОДА ?АМИ Я ВЗЕМЕТЕ ДА СИ ОПРАВИТЕ СМЕТКИТЕ ЧЕ ДА ИМА ЗА ВСИЧКИ !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *